Den Haag
Bazarstraat 16A

Bekijk 8 Foto's

Architectuur

Rijksmonumenten
Bazarstraat 1. Gebouwd: ca. 1860. Bouwstijl: eclecticisme.
Bazarstraat 40. Gebouwd: 1899-1900. Bouwstijl: Art Nouveau.
Bazarstraat 40 is samen met de vier panden Anna Paulownaplein 10 t/m 16 als een bouwblok ontworpen door architect J.W. Bosboom. Allen zijn Rijksmonumenten.

Het Zeeheldenkwartier is een overwegend gaaf voorbeeld van een in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw gerealiseerde uitbreidingswijk voor de middenstand waarvoor het rechte verkavelingspatroon en het gesloten bouwblok kenmerkend zijn. Van hoge kwaliteit zijn de vele verbouwingen die tussen 1900 en 1915 zijn gerealiseerd, waarbij met name de winkelfunctie op de begane grond van winkelpuien in neo-renaissance en Art Nouveau stijl opvalt.

Typerend zijn:
-het overwegend goed bewaarde bebouwingsbeeld bestaande uit panden van 2 of 3 lagen met door pannen gedekte daken uit het tweede en derde kwart van de 19e eeuw dat een gaaf ensemble vormt in samenhang met het stedenbouwkundige patroon van rechte straten,
-de typologie van gesloten bouwblokken,
-de doorbraak van de Vondelstraat als herinnering aan het uitbreidingsplan van Berlage met hoogwaardige architectuur,
-de waarde van het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein als open pleinen in een verder sterk verdichte woonwijk,
-de overheersende architectuurstroming van het eclecticisme in het oostelijk deel van de wijk,
-de mengvorm van architectuur, waarin ook neorenaissance motieven worden gebruikt in het westelijk deel van de wijk.

Points of interest

 

1. Room , de heerlijkste Lunchroom van het plein
2. Het beeld van ‘ Anna Paulowna’ op het gelijknamige plein
3. Piet Heinstraat vol met unieke winkel- en horeca concepten
4. Walter Bennedict aan de Denneweg
5. Paleistuinen

Geschiedenis

1900

 

De Bazarstraat werd door Dirk de Boer aangelegd in 1868 als verbindingsweg tussen de Sophialaan en de Anna Paulownastraat, in zijn tuin achter de Grote Koninklijke Bazar, één van de eerste warenhuizen van Nederland (zie foto), aan de Zeestraat waarvan hij de eigenaar was, en noemde hem naar de Bazar.
In 1868 werd de Bazarstraat voor het publiek geopend en in 1871 nam de gemeente de straat over. Er werden in de straat vooral ruime, statige huizen voor welgestelden gebouwd.
In de Grote Koninklijke Bazar werden Oosterse spullen verkocht, vazen en tapijten. Veel belangrijke Hagenaren kochten daar spullen zoals de koning maar ook Hendrik Willem Mesdag. Een paar vazen die hij daar kocht zijn zelfs nog te zien in het museum van de Panorama Mesdag.
Na 1900 ging het slechter met de Bazar. Door de economische crisis hadden ook de rijken in Den Haag minder te besteden en was er meer concurrentie van andere winkels. In 1927 is de bazaar gesloten.

Rond 1905 zat op Bazarstraat nr. 8 enkele jaren het Inhalatorium van Dr. Baéza, waar mensen de lucht van geneeskrachtige kruiden inhaleerden. Op nummer 20 was begin 1900 het dansinstituut van Hendrik Koopmans gevestigd. Hij gaf samen met zijn dochter les in dansen als de Menuet, de Gavotte en de modernere Two Steps. Op nummer 17-19 zat het toen bekende restaurant ‘’ Restaurant de Bazarstraat ‘’

Omschrijving & Kenmerken

BAZARSTRAAT 16A – IN DUURZAME RENOVATIE

Hoogwaardig en volledig gerenoveerde eerste etage woning voorzien van een luxe keuken met alle gewenste Siemens inbouwapparatuur, twee slaapkamers, een luxe badkamer met vloerverwarming en een prachtige ”Tuinkamer/serre”.

Een uniek project in het prachtige Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier.
De duurzaam geïsoleerde schil, een nieuwe HR ketel en het HR++ glas maken de woning zeer energiezuinig.

Entree op straatniveau, hal met meterkast en de binnentrap naar de eerste etage waar u de entree van het appartement vindt, vanuit de hal toegang tot de ruime living welke zeer ruimtelijk aanvoelt door de hoge plafonds en hoge raampartijen.
De raampartijen zijn omlijst met houtwerk en een (zit)vensterbank, er hangen sierlijke franse balkons voor de ramen en vanuit de living is er een open keuken aan de voorzijde welke is voorzien van de volgende Siemens apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
Een werkelijk uniek appartement , welke wij met behoudt van alle schoonheden, in een duurzaam jasje steken en voorzien van alle gemakken en luxe die 2021 te bieden heeft. Via de gang treft u de Master bedroom aan de achterzijde van goed formaat, naastgelegen nog een tweede slaapkamer welke ideaal kan dienen als studeer/werkkamer, inloopkast of logeerkamer.
Aan de achterzijde is er een semi-buitenruimte welke wij benoemen tot ” Tuinkamer”, hier wordt het interior Design in die sferen gebracht en zal er met zonnig weer en openslaande ramen van de serre een aangenaam buitengevoel zijn.
Door de vele lichtinval is deze ruimte ook bij uitstek geschikt als kantoor/studeerkamer in te richten.

Naast de Master bedroom gelegen de badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en een verlichte en een verlichte spiegel. Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator. Wasmachine aansluiting en CV opstelplaats ( Remeha CW5)  in een aparte kast in de hal.
Tenslotte is er vanuit de hal een separaat zwevend toilet met waskom fonteintje en een inbouwkast.

– Muren en vloeren worden volledig geïsoleerd
tevens wordt het gehele appartement voorzien van HR++ glas
– De elektriciteit wordt in zijn geheel vernieuwd
– Alle water- en gasleidingen worden vervangen
– Nieuwe houten vloeren
– Nieuwe luxe keuken met alle gewenste inbouw apparatuur van Siemens
– Nieuwe zuinige combiketel icm een geheel nieuw centraal verwarmingssysteem met een Remeha Avanta CW5 2021
– Tevens een nieuw opgerichte VvE

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

DE WIJK
De wijk kenmerkt zich door vele winkeltjes, horeca gelegenheden maar ook veel geschiedenis, welke is terug te zien in de jugendstil panden en de overige architectuur uit de 19e eeuw.
De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en de Anna Paulownastraat.
Hier vindt je de leukste woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kledingwinkeltjes , supermarktjes, vintage- en boekenwinkels en tal van speciaalzaken.
Bewoners en ondernemers zijn trots om een ‘’ Zeeheld’’ te zijn en doen er alles aan om hun wijk nóg leuker te maken. De Zeeheldenbuurt kenmerkt zich door gepassioneerd en verrassend ondernemerschap, gegarandeerd een uniek verhaal en persoonlijk contact.
In de wijk is er normaliter iedere week wel een markt of event te vinden.
Het is op loopafstand van het centrum, in de Paleistuinen kunt u zich even terugtrekken in het groen om een heerlijke wandeling te maken. Eveneens langs de kade, welke binnenkort er weer heel anders uit zal zien door alle nieuwe plannen m.b.t het openen van het Piet Heinplein voor de vaart.

 

Prijs
op aanvraag
Status
Te koop - In Renovatie
Woningtype
Eerste etage appartement
Bouwjaar
1900
Oppervlakte
ca. 88 m²
Kamers
4
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier
Buitenruimte
Serre/inpandig balkon

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!