Den Haag
Bazarstraat 16A

Bekijk 38 Foto's

De filosofie van de woning

´´ De Bazar is van oudsher de verzamelplaats waar alle rijkdommen van de bekende wereld wordt verzameld. Geuren, artefacten, kunst, dromen, verhalen, alles omgeven in mystiek.
De voeding voor de verlangende geest.

De geschiedenis van deze straat leert ons ook waar deze prachtige Haagse straat zijn naam aan dankt.

Vele muren vormen een huis, hier waant u zich in het verre oosten.
Badkamer met de vormingen van een hamam, een study ingericht met de invloeden van een botanische tuin, patrijspoort met speels licht.

Drie appartementen, drie bewoners en een ontelbaar aantal verhalen, aan ons om onze eigen ´´ Bazar ´´ te vormen. ´´

Architectuur

Rijksmonumenten
Bazarstraat 1. Gebouwd: ca. 1860. Bouwstijl: eclecticisme.
Bazarstraat 40. Gebouwd: 1899-1900. Bouwstijl: Art Nouveau.
Bazarstraat 40 is samen met de vier panden Anna Paulownaplein 10 t/m 16 als een bouwblok ontworpen door architect J.W. Bosboom. Allen zijn Rijksmonumenten.

Het Zeeheldenkwartier is een overwegend gaaf voorbeeld van een in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw gerealiseerde uitbreidingswijk voor de middenstand waarvoor het rechte verkavelingspatroon en het gesloten bouwblok kenmerkend zijn. Van hoge kwaliteit zijn de vele verbouwingen die tussen 1900 en 1915 zijn gerealiseerd, waarbij met name de winkelfunctie op de begane grond van winkelpuien in neo-renaissance en Art Nouveau stijl opvalt.

Typerend zijn:
-het overwegend goed bewaarde bebouwingsbeeld bestaande uit panden van 2 of 3 lagen met door pannen gedekte daken uit het tweede en derde kwart van de 19e eeuw dat een gaaf ensemble vormt in samenhang met het stedenbouwkundige patroon van rechte straten,
-de typologie van gesloten bouwblokken,
-de doorbraak van de Vondelstraat als herinnering aan het uitbreidingsplan van Berlage met hoogwaardige architectuur,
-de waarde van het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein als open pleinen in een verder sterk verdichte woonwijk,
-de overheersende architectuurstroming van het eclecticisme in het oostelijk deel van de wijk,
-de mengvorm van architectuur, waarin ook neorenaissance motieven worden gebruikt in het westelijk deel van de wijk.

Points of interest

 

1. Room , de heerlijkste Lunchroom van het plein
2. Het beeld van ‘ Anna Paulowna’ op het gelijknamige plein
3. Piet Heinstraat vol met unieke winkel- en horeca concepten
4. Walter Bennedict aan de Denneweg
5. Paleistuinen

Geschiedenis

1900

 

De Bazarstraat werd door Dirk de Boer aangelegd in 1868 als verbindingsweg tussen de Sophialaan en de Anna Paulownastraat, in zijn tuin achter de Grote Koninklijke Bazar, één van de eerste warenhuizen van Nederland (zie foto), aan de Zeestraat waarvan hij de eigenaar was, en noemde hem naar de Bazar.
In 1868 werd de Bazarstraat voor het publiek geopend en in 1871 nam de gemeente de straat over. Er werden in de straat vooral ruime, statige huizen voor welgestelden gebouwd.
In de Grote Koninklijke Bazar werden Oosterse spullen verkocht, vazen en tapijten. Veel belangrijke Hagenaren kochten daar spullen zoals de koning maar ook Hendrik Willem Mesdag. Een paar vazen die hij daar kocht zijn zelfs nog te zien in het museum van de Panorama Mesdag.
Na 1900 ging het slechter met de Bazar. Door de economische crisis hadden ook de rijken in Den Haag minder te besteden en was er meer concurrentie van andere winkels. In 1927 is de bazaar gesloten.

Rond 1905 zat op Bazarstraat nr. 8 enkele jaren het Inhalatorium van Dr. Baéza, waar mensen de lucht van geneeskrachtige kruiden inhaleerden. Op nummer 20 was begin 1900 het dansinstituut van Hendrik Koopmans gevestigd. Hij gaf samen met zijn dochter les in dansen als de Menuet, de Gavotte en de modernere Two Steps. Op nummer 17-19 zat het toen bekende restaurant ‘’ Restaurant de Bazarstraat ‘’

Omschrijving & Kenmerken

BAZARSTRAAT 16A

Hoogwaardig, duurzaam gerenoveerde eerste etage woning met een energielabel A++!
Gelegen in een historisch herenhuis. Voorzien van een luxe keuken met kookeiland, met alle gewenste inbouwapparatuur, een houten vloer en vloerverwarming, twee slaapkamers, een luxe badkamer en een zonnige tuinkamer met grote raampartij.
Gerestaureerde ornamenten, hoge plafonds, vele originele details zijn de kernmerken van dit stadse appartement.
Een uniek project in het prachtige Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier.

Entree op straatniveau, hal met meterkast in de gemeenschappelijke hal, vanuit hier de trap naar de voordeur op de eerste etage naar het appartement.
Bij binnenkomst in de woning bevindt zich aan de voorzijde de living waar u direct de grandeur van dit appartement ervaart, met zijn zeer hoge plafonds van bijna 4 m hoog en prachtige ornamenten, welke zijn gerestaureerd.
De verdieping is in het interieur thema ”Botanische tuin” uitgevoerd, wat in de kleuren, de erker en het behang tot uiting komt. De saliegroene keuken met bronzen greepjes en een composiet natuurstenen aanrechtblad, waar ook een eetbaar is gemaakt, past perfect in dit geheel. Voorzien van alle luxe inbouwapparatuur van AEG, een vaatwasser, oven, combimagnetron, koel- vriescombinatie, een inductie kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem en een Patina Quooker met spoelbak.

Het houtwerk in de ruimte is in één tint donkerder geverfd, waardoor er een subtiel contrast ontstaat tussen de muren en het houtwerk. De imposante ramen zorgen voor een zee van licht in deze ruimte, welke er fraai versierd uitzien van zowel binnen- als buitenzijde door de originele Franse smeedijzeren balkons.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de Master bedroom, met aangrenzend de erker waar de Botanische tuin centraal staat. Dit om het gevoel van een ‘‘binnentuin’’ te creëren op een eerste verdieping op het moment dat de ramen van de erker open staan in deze ‘‘tuinkamer’’. Hier is een prachtige, kleurrijke moswand ontworpen. Aan de andere wand een behang welke ook geheel in het moodboard past. Een perfecte plek voor een kantoor of studeerruimte aan huis. De hele woning is voorzien van een lichtplan en domotica systeem, waardoor het op afstand bedienbaar en dimbaar is.
Tussen de woonkamer en de slaapkamer in bevindt zich de luxe badkamer waar je je in het verre oosten waant, met rondingen welke geïnspireerd zijn op de hamam stijl is er een unieke sfeer gecreëerd. Compleet met vloerverwarming en een messing design douche, vrijstaand bad van Solid surface en badmeubel met twee Solid surface waskommen, messing kraanwerk en verlichte spiegels erboven; biedt een oase van rust om te ontsnappen na een lange dag.
Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator. Tenslotte is er vanuit de hal een separaat zwevend toilet met een fonteintje en messing wandkraan, vanuit de hal is slaapkamer nummer twee ook bereikbaar.
Om het helemaal af te maken is er nog een prachtig groen dak gecreëerd op deze verdieping.

Wilt u ook een kijkje nemen in deze unieke woning?
Gelieve een bericht via Funda achter laten, dan nemen wij contact met u op voor het inplannen van een afspraak.

Voor nog meer informatie over de woning kunt u terecht op de website van cattenburgvastgoed.nl

• Energielabel A ++ conform energiemaatwerkrapport
• Domotica systeem
• Video intercom systeem
• Vloerverwarming in de hele woning, per zone in te regelen
• Renovatie onder begeleiding van een bouwkundige
• Indeling en inrichting conform interieur design
• Vernieuwing van alle technische installaties
• HR ketel en een Warmtepomp
• Alle verdiepingen voorzien van geluidsisolerende maatregelen
• Houten lamelparket
• Luxe keuken voorzien van AEG / Siemens apparatuur
• Garantietermijn van 12 maanden op de renovatie

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
” een woning die klaar is voor de toekomst”

DE WIJK
De wijk kenmerkt zich door vele winkeltjes, horeca gelegenheden maar ook veel geschiedenis, welke is terug te zien in de jugendstil panden en de overige architectuur uit de 19e eeuw.
De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en de Anna Paulownastraat.
Hier vindt je de leukste woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kledingwinkeltjes , supermarktjes, vintage- en boekenwinkels en tal van speciaalzaken.
Zeeheldenkwartier kenmerkt zich door de vele musea , culturele bezienswaardigheden en vele events die worden georganiseerd
In de wijk is er normaliter iedere week wel een markt of event te vinden.
Het is op loopafstand van het centrum, in de Paleistuinen kunt u zich even terugtrekken in het groen om een heerlijke wandeling te maken. Eveneens langs de kade, welke binnenkort er weer heel anders uit zal zien door het geopende Piet Heinplein voor de vaart.

Prijs
op aanvraag
Status
Verkocht
Woningtype
Eerste etage appartement
Bouwjaar
1900
Oppervlakte
ca. 90 m²
Kamers
4
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier
Buitenruimte
Serre/inpandig balkon

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!