Den Haag
Bazarstraat 16B

Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.
Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.
Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.
Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.

Prijs: € 1.150.000,- k.k.

Bekijk 33 Foto's

De filosofie van de woning

´´ De Bazar is van oudsher de verzamelplaats waar alle rijkdommen van de bekende wereld wordt verzameld. Geuren, artefacten, kunst, dromen, verhalen, alles omgeven in mystiek.
De voeding voor de verlangende geest.

De geschiedenis van deze straat leert ons ook waar deze prachtige Haagse straat zijn naam aan dankt.

Vele muren vormen een huis, hier waant u zich in het verre oosten.
Badkamer met de vormingen van een hamam, een study ingericht met de invloeden van een botanische tuin, patrijspoort met speels licht.

Drie appartementen, drie bewoners en een ontelbaar aantal verhalen, aan ons om onze eigen ´´ Bazar ´´ te vormen. ´´

Architectuur

 

Rijksmonumenten
Bazarstraat 1. Gebouwd: ca. 1860. Bouwstijl: eclecticisme.
Bazarstraat 40. Gebouwd: 1899-1900. Bouwstijl: Art Nouveau.
Bazarstraat 40 is samen met de vier panden Anna Paulownaplein 10 t/m 16 als een bouwblok ontworpen door architect J.W. Bosboom. Allen zijn Rijksmonumenten.

Het Zeeheldenkwartier is een overwegend gaaf voorbeeld van een in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw gerealiseerde uitbreidingswijk voor de middenstand waarvoor het rechte verkavelingspatroon en het gesloten bouwblok kenmerkend zijn. Van hoge kwaliteit zijn de vele verbouwingen die tussen 1900 en 1915 zijn gerealiseerd, waarbij met name de winkelfunctie op de begane grond van winkelpuien in neo-renaissance en Art Nouveau stijl opvalt.

Typerend zijn:
-het overwegend goed bewaarde bebouwingsbeeld bestaande uit panden van 2 of 3 lagen met door pannen gedekte daken uit het tweede en derde kwart van de 19e eeuw dat een gaaf ensemble vormt in samenhang met het stedenbouwkundige patroon van rechte straten,
-de typologie van gesloten bouwblokken,
-de doorbraak van de Vondelstraat als herinnering aan het uitbreidingsplan van Berlage met hoogwaardige architectuur,
-de waarde van het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein als open pleinen in een verder sterk verdichte woonwijk,
-de overheersende architectuurstroming van het eclecticisme in het oostelijk deel van de wijk,
-de mengvorm van architectuur, waarin ook neorenaissance motieven worden gebruikt in het westelijk deel van de wijk.

Points of interest

 

1. Room , de heerlijkste Lunchroom van het plein
2. Het beeld van ‘ Anna Paulowna’ op het gelijknamige plein
3. Piet Heinstraat vol met unieke winkel- en horeca concepten
4. Walter Bennedict aan de Denneweg
5. Paleistuinen

Geschiedenis

1900

 

De Bazarstraat werd door Dirk de Boer aangelegd in 1868 als verbindingsweg tussen de Sophialaan en de Anna Paulownastraat, in zijn tuin achter de Grote Koninklijke Bazar, één van de eerste warenhuizen van Nederland (zie foto), aan de Zeestraat waarvan hij de eigenaar was, en noemde hem naar de Bazar.
In 1868 werd de Bazarstraat voor het publiek geopend en in 1871 nam de gemeente de straat over. Er werden in de straat vooral ruime, statige huizen voor welgestelden gebouwd.
In de Grote Koninklijke Bazar werden Oosterse spullen verkocht, vazen en tapijten. Veel belangrijke Hagenaren kochten daar spullen zoals de koning maar ook Hendrik Willem Mesdag. Een paar vazen die hij daar kocht zijn zelfs nog te zien in het museum van de Panorama Mesdag.
Na 1900 ging het slechter met de Bazar. Door de economische crisis hadden ook de rijken in Den Haag minder te besteden en was er meer concurrentie van andere winkels. In 1927 is de bazaar gesloten.

Rond 1905 zat op Bazarstraat nr. 8 enkele jaren het Inhalatorium van Dr. Baéza, waar mensen de lucht van geneeskrachtige kruiden inhaleerden. Op nummer 20 was begin 1900 het dansinstituut van Hendrik Koopmans gevestigd. Hij gaf samen met zijn dochter les in dansen als de Menuet, de Gavotte en de modernere Two Steps. Op nummer 17-19 zat het toen bekende restaurant ‘’ Restaurant de Bazarstraat ‘’

Omschrijving & Kenmerken

BAZARSTRAAT 16 B – IN DUURZAME RENOVATIE

Deze woning is reeds verkocht onder voorbehoud.

Hoogwaardig en duurzaam gerenoveerd dubbele bovenwoning met een Energielabel A++!
Een uniek project in het prachtige Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier.

Volledig voorzien van vloerverwarming, een luxe keuken met kookeiland, met alle gewenste inbouwapparatuur, drie slaapkamers, een luxe badkamer met vloerverwarming en een heerlijk terras op het Zuidoosten van ca. 19 m² !
Door de hoekligging is er extra veel privacy en lichtinval op het terras en in de woning. De prachtige architectuur van het pand gecombineerd met moderne aanpassingen maakt deze woning een uniek project in het prachtige Mesdagkwartier.

Entree op straatniveau, hal met meterkast in de gemeenschappelijke hal, vanuit hier de trap naar de voordeur op de eerste etage naar het appartement.
Op de tweede etage treft u middels de openslaande deuren met glaswerk (daterend uit ca. 1900 ) de ruime living met plafonds van ruim 3 m hoog.
De houten vloer vindt op deze verdieping drempelloos zijn weg, evenals de lichtinval welke van voren tot achter vrij spel heeft. Aan de voorzijde zijn de imposante kozijnen voorzien van Franse smeedijzeren balkons.
Naastgelegen een door de interiordesigner ontworpen behang van de ondergaande zon in Constantinopel/Istanbul, naar een schilderij van Félix Ziem, welke geheel in de filosofie en moodboard van het pand past.
De woonkeuken, gecentreerd in het midden, maakt het woon- en eetgedeelte een eenheid.
Vanuit de eetkamer is er een fijne overgang middels het drietal openslaande deuren, naar het riante terras aan de achterzijde (gelegen op het zuidoosten) van ca. 19 m².
Het donkerblauw van de keuken komt op diverse plekken in het moodboard terug. Waaronder de blauwe muur, dubbele deuren en het trappenhuis.
De keuken is ruim opgezet, met een kookeiland van maar liefst 3,60 m lang, voorzien van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging van AEG, een Liebherr wijnkoeler, een AEG vaatwasser en een Quooker Patina heetwaterkraan. Het blad is van composiet natuursteen, om het koken extra gezellig te maken is er een eetbar gecreëerd. De hoge kastenwand biedt nog plaats voor een AEG oven en combioven, een hele koelkast en hele vrieskast. Tussen de kasten in een notenhouten wandplank met een stuk geschiedenis erin. De hele woning heeft een lichtplan en een domotica systeem, waardoor deze via de app bediend kunnen worden en dimbaar zijn. Middels de openslaande bent u terug in de hal, hier bevindt zich nog een separaat toilet en een garderobe kast op deze verdieping. In de toilettegels komt de notenhouten kleur van de wandplank in de keuken weer terug, welke speels doch chique met een terra kleur en messing details is afgewerkt.
De topverdieping biedt ruimte voor drie slaapkamers, waarvan twee met een plafondhoogte van ruim 3 m. Een technische ruimte voorzien van de nieuwe HR ketel, warmtepomp en wasmachine opstelplaats. Tussenliggend bevindt zich de luxe badkamer waar je je in het verre oosten waant, met rondingen welke geïnspireerd zijn op de hammam stijl is er een unieke sfeer gecreëerd. Compleet met vloerverwarming en maar liefst twee messing design douches, vrijstaand bad van Solid surface en badmeubel met twee Solid surface waskommen, messing kraanwerk en verlichte spiegels erboven; biedt een oase van rust om te ontsnappen na een lange dag.
Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator.
Tenslotte is er vanuit de hal nog een separaat zwevend toilet met een messing fonteinkraantje.

Voor nog meer informatie over de woning kunt u terecht op de website van cattenburgvastgoed.nl

• Energielabel A ++ conform energiemaatwerkrapport
• Domotica systeem
• Video intercom systeem
• Vloerverwarming in de hele woning, per zone in te regelen
• Renovatie onder begeleiding van een bouwkundige
• Indeling en inrichting conform interieur design
• Vernieuwing van alle technische installaties
• HR ketel en een Warmtepomp
• Alle verdiepingen voorzien van geluidsisolerende maatregelen
• Houten lamelparket
• Luxe keuken voorzien van AEG apparatuur
• Garantietermijn van 12 maanden op de renovatie

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
” een woning die klaar is voor de toekomst”

DE WIJK
De wijk kenmerkt zich door vele winkeltjes, horeca gelegenheden maar ook veel geschiedenis, welke is terug te zien in de jugendstil panden en de overige architectuur uit de 19e eeuw.
De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en de Anna Paulownastraat.
Hier vindt je de leukste woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kledingwinkeltjes , supermarktjes, vintage- en boekenwinkels en tal van speciaalzaken.
Zeeheldenkwartier kenmerkt zich door de vele musea , culturele bezienswaardigheden en vele events die worden georganiseerd
In de wijk is er normaliter iedere week wel een markt of event te vinden.
Het is op loopafstand van het centrum, in de Paleistuinen kunt u zich even terugtrekken in het groen om een heerlijke wandeling te maken. Eveneens langs de kade, welke binnenkort er weer heel anders uit zal zien door het geopende Piet Heinplein voor de vaart.

Prijs
€ 1.150.000,- k.k.
Status
Te koop
Woningtype
Dubbele bovenwoning
Bouwjaar
1900
Oppervlakte
ca. 147 m²
Kamers
6
Slaapkamers
3
Badkamers
1
Ligging
Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier
Buitenruimte
ca. 18 m²

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!