Den Haag
Burgemeester van der Werffstraat

Bekijk 32 Foto's

De filosofie van de woning

The sustainable renovation takes the house to another level. Literally and figuratively. The new construction offers three very spacious bedrooms and a bathroom. The first floor can therefore be used entirely as a living and dining area.

After entering the house you appear inside the hallway. One heterogeneous space flows from one side of the house around the element to another side to create free U shape plan.

On the back (eastside) of the house you find a new kitchen equipped with a modern kitchen island and generous dining room. The half open kitchen is connected in such a way that it is very practical but not disturbing, with access to the terrace through the sliding doors. The living room is situated on the east side of the plan, behind the element, you can walk up the open stairs and reach the upper floor where there are the three large bedrooms. What this renovation gives extra value is the high quality of the insulation material that is used. This increases energy efficiency and sustainability. The incidence of daylight is taken into account in the construction. Due to the large windows, there is a nice play in this and we make optimum use of this natural phenomenon.

Architectuur

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915. Kenmerkend zijn het diagonale stratenpatroon met grote, pleinachtige kruisingen, en het veelvuldig voorkomen van Art Nouveau-bouwkunst. Het Staten- en Geuzenkwartier behoort tot het stadsdeel Scheveningen.
Ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan is de bebouwing over het algemeen lager dan ten zuiden van deze laan of in het Statenkwartier, namelijk slechts twee bouwlagen. Naar de hoeken van straten zien we veelal een extra verdieping. Het Geuzenkwartier dat vanaf 1909 in enkele jaren tot stand kwam is, vergeleken met het Statenkwartier, eenvoudiger en minder open van opzet. In de Sonoystraat komen we een betrekkelijk vroeg voorbeeld van portiekwoningen tegen. Ook hier is duidelijk sprake van overgangsarchitectuur met een rest van de neo- stijlen naast nieuwe vormen. Het Geuzenkwartier heeft meerdere varianten van gestapelde bouw, die in de ontwikkeling van de woningbouw in Den Haag interessant zijn.

Points of interest

1.De haven van Scheveningen
2.Het Kurhaus op de boulevard in Scheveningen
3.Brasserie Meys op de Frederik Hendriklaan
4.Het Museon met het ernaast gelegen Omniversum
5.Het Afas Circus Theather
6.En het World Forum

Geschiedenis

1915

Uit kaarten van Balthazar Florisz, die tussen 1611 en 1615 werden vervaardigd, blijkt dat ter plaatse van de huidige Scheveningseweg reeds enige verbindingspaden tussen ‘s-Gravenhage en het dorp Scheveningen aanwezig waren (kaart 2.1.). Ongeveer evenwijdig aan de kust lag tussen de oude en de jonge duinen een strandvlakte, waarin een beek, ongeveer ter plaatse van de huidige Segbroeklaan en het Stadhoudersplein.
Deze situatie bleef in de eeuwen daarna in grote lijnen ongewijzigd. Wel werden de paden naar Scheveningen door een enkele kaarsrechte ‘Zeestraet’ vervangen. Hierlangs ontstond tussen de strandvlakte en de Scheveningseweg het buitengoed Zorgvliet.

In de tweede helft van de 19e eeuw begint de verstedelijking van het gebied tussen Scheveningen en Den Haag. Scheveningen wordt meer dan alleen een vissersdorp en breidt in oostelijke richting uit met onder andere de Duinstraat. Aan de zuidzijde wordt langs de Scheveningseweg een aantal villa’s gebouwd. Vanaf de Conradkade wordt door de duinen een verversingskanaal naar zee gegraven en een spoorverbinding naar Scheveningen aangelegd.
Langs de oostzijde van het kanaal wordt bovendien een weg aangelegd, die ter plaatse van de huidige Westduinweg met Scheveningen wordt verbonden

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915 en beslaat ook het in 1888 aangelegde Verversingskanaal (officieel Afvoerkanaal).

In het ‘Geuzenkwartier’ zijn de meeste straten genoemd naar strijders uit de Tachtigjarige Oorlog, waaronder vele Geuzen, zoals Lumey, Boisot en Sonoy.
Pieter Adriaansz. van der Werff  (Leiden, 14 juni 1529 – aldaar, 4 januari 1604) is bekend geworden als burgemeester van Leiden tijdens het beleg door de Spanjaarden (1573-1574).

Omschrijving & Kenmerken

BURGEMEESTER VAN DER WERFFSTRAAT 119

Deze woning is gerealiseerd door Cattenburg Vastgoed.

 

Op zeer duurzame en grondige wijze, luxe gerenoveerde dubbele bovenwoning van ruim 117 m² met maar liefst 3 slaapkamers!

De woning heeft een luxe open keuken met kookeiland , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine en een luxe badkamer. De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en HR++ glas, maken de woning zeer energiezuinig wat resulteert in een Energielabel A !

Door de ruimte en openheid, welke is gecreëerd ,door de architect ontworpen transparante woonkamer , is er veel daglichttoetreding en een fijne indeling. Dat zorgt voor een prettige woonambiance die hierdoor van nature aanwezig is in de woning.
De warme aardetinten vindt u terug in de gehele woning, van de ‘houtlook’ keuken tot aan de badkamer- tegels & meubel.

Indeling

Entree op straatniveau, binnentrap naar de eerste etage waar u direct in de woonkamer uitkomt, waarbij de kernwoorden RUIMTE en LICHT zeer toepasselijk zijn , de woonkamer welke is voorzien van een eiken houten lamelparket, telt maar liefst zes ramen, een mooi contract vanuit hier naar de ruime open keuken met een kookeiland, met een natuurstenen composiet aanrechtblad in marmerlook, inbouwspots, extra veel kastruimte en voorzien van de volgende inbouwapparatuur van Siemens Studioline; vaatwasser, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, koel- en vriescombinatie en een combi- magnetron en een oven.

Via de woonkamer treft u het terras aan de achterzijde. Op de eerste etage is separaat zwevend toilet voorzien van mechanische ventilatie met marmerlook tegels en een inbouwkast.

Via de open trap betreedt u de tweede etage, wat hierbij direct opvalt is het daglicht welke middels de lichtkoepel boven de trap naar binnen treedt, deze etage is ook geheel voorzien van een eiken houten lamelparket en telt maar liefst 3 ruime slaapkamers met een hoog afwerkingsniveau! Allen met nieuwe kozijnen en HR++ (Nowak) isolatieglas. In het midden is , zeer praktisch, de badkamer ingedeeld. Deze luxe badkamer met marmertegels, is voorzien van een mat zwarte designradiator, zwevend toilet, inloop regendouche, en een dubbele wastafel met twee waskommen van het duurzame en hygiënische materiaal Solid Surface met een verwarmde en tevens verlichte spiegel erboven.
Tenslotte zijn er nog twee (doorlopende) vaste kasten gecreëerd, waarbij er één dient als opstelplaats voor de nieuwe HR++ ketel en de andere voorzien is van een wasmachine aansluiting.

Locatie

De woning ligt in de leuke woonbuurt het Geuzenkwartier, (naast het Statenkwartier) vlakbij de havens en het strand van Scheveningen, op loopafstand van de boulevard, strand en de winkels van de Frederik Hendriklaan/Willem de Zwijgerlaan. In de nabijheid diverse speeltuinen en parken. De woning is nabij diverse scholen en Internationale scholen gelegen. De tramhalte is vlakbij evenals andere openbaar vervoer opstappunten.
Het Zuiderstrandtheater met zijn diversiteit aan theater, opera en orkestspelen is om de hoek gelegen, een echte aanrader!

 

Bijzonderheden

 • Nieuwe houten kozijnen met dubbel HR ++ glas
 • Bouwjaar 1913
 • Eiken lamelparket in de hele woning
 • Smartwares video intercomsysteem
 • Nieuwe Skantrea deuren
 • Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe Elektra, water- en gasleidingen
 • Nieuwe combiketel HR Remeha Avanta CW5
 • Volledig Geïsoleerd
 • Energie A Label
 • Eigen grond
 • Beschermd Stads- en dorpsgezicht
 • VvE actief, bijdrage 96,- p/m
 • Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
Status
Verkocht
Woningtype
Dubbele bovenwoning
Bouwjaar
1917
Oppervlakte
117 m²
Kamers
4
Slaapkamers
3
Badkamers
1
Ligging
Geuzenkwartier
Buitenruimte
2 Balkons

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!