Den Haag
Burgemeester van der Werffstraat

View title 17 Gallery

The Architect's philosophy

Simple house on the outside, but spacious refreshing and dynamic on the inside.

The renovation of the house changed a one-story apartment to the roomy two-story dwelling with an open and contemporary look that brings the quality of the 21st-century house. The new concept of the interior renovation is based on a concrete box element situated at the central point of the layout.  Other functions of the house are situated around its space. This solution brings a lot of space and additional light to the house.

After entering the house you appear inside the concrete element. You can use one of its functions as the element consists of a small entrance hall, toilet, wardrobe, storage space and stairs, which invites you to continue further to explore the house. Thanks to this efficient solution, there is plenty of space in the surrounding area of this floor. One heterogeneous space flows from one side of the house around the element to another side to create free U shape plan. At the west side of the house, you find a new kitchen equipped with a modern kitchen island and generous dining room. The living room is situated on the east side of the plan together with a small working area. Behind the element, you can walk up the open stairs and reach the upper floor. The second floor offers to the inhabitant of the house use of a capacious master bedroom and spacious bathroom with bathtub and shower. Furthermore, additional two bedrooms and storage space that can be also used as laundry are also available. 

Points of interest

The port of Scheveningen
The Museon with the adjacent omniverse
The Kurhaus on the boulevard in Scheveningen
The Afas Circus Theater
Brasserie Meys on the Frederik Hendriklaan
And the World Forum

History

Description & Features

Just very thoroughly renovated spacious and bright 4 room double upper house with sunny balcony on the living floor and a balcony on the 2nd floor, both on the afternoon / evening sun.

Location harbors and beach of Scheveningen and within walking distance of boulevard, stand, sea and the shops of Frederik Hendriklaan.

Layout: Entrance at street level, hall with meter box with 9 groups and earth leakage circuit breaker, stairs to the first floor. Hall with separate toilet and sink, large closet with connection for the washing machine and dryer and a second closet where the HR boiler hangs (Intergas 2018).
The spacious U-shaped living room of approx 31 m² has lots of daylight through the 3 large windows and through the sliding door access to a sunny balcony with closet.
Open luxury kitchen with cooking island with an electric induction hob and Design extractor hood, the kitchen also has all the desired built-in appliances from Siemens and a beautiful composite worktop. Stairs to the 2nd floor
Second floor: Landing, large bedroom at the front, 2nd bedroom at the rear with access to the second balcony. Third bedroom also at the rear, luxury bathroom with walk-in rain shower, toilet and double bathroom furniture.

Statenkwartier
– Beautiful wooden frames with HR ++ glass
– New Intergas boiler from 2018
– Owners’ Association active 1 / 2nd share with a contribution of € 50 per month
– Facades have been cleaned and joined
– Roof renewed in 2018
– Own ground

Price
Sold
Status
Sold
Property type
Double upstairs apartment
Year of construction
1915
Surface
112 m²
Rooms
4
Bedrooms
3
Bathrooms
1
Location
Geuzenkwartier
Outdoor space
Yes

Get in touch with us

Search inquiry

Make your personal search

Do you always come across the wrong home? We can help you!