Den Haag
Celsiusstraat

Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.
Er is geen afbeelding in deze gallerij gevonden.

Prijs: Verkocht

Bekijk 22 Foto's

Architectuur

Celsius is een temperatuurschaal vernoemd naar de Zweedse astronoom Anders Celsius (1701-1744), die deze schaal voor het eerst voorstelde in 1742.
De bebouwing van het Valkenboskwartier wordt gekenmerkt door aaneengesloten gevelwanden in de rooilijn.
Het merendeel van de panden kent een opbouw van drie bouwlagen met een plat dak of kap, waarin de Neo-renaissance en overgangsarchitectuur
als architectuurstroming van sobere baksteen bepalend is voor het gevelbeeld.
Deze woning had een plat dak en hierop is de dakopbouw gerealiseerd.
De wijk is van belang vanwege de stedenbouwkundige, cultuur- en architectuurhistorische waarden.

Points of interest

1. Het aangrenzende Newtonplein, wat als klein park benoemd kan worden, voorzien van een speeltuin, voetbalveld en fitness attributen.
2. Nog meer groen in de ”verborgen” stadstuin Emma’s hof, entree vanaf  de poort in de Galileistraat.
3. Restaurant ‘Da Braccini’, verkozen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland!
4. Café Madeleine , een klein ‘Frans’ cafeetje , om heerlijk te ontbijten en te lunchen.
5. Het stadse theater van het valkenbos- en regentessekwartier, ” de Nieuwe Regentes”.

De Celsiusstraat is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.

Geschiedenis

Het Valkenboskwartier, gelegen in de vroegere Mientpolder, dankt haar naam aan de voormalige buitenplaats Valkenbosch op de kruising van de Valkenboskade en de Mient. De buitenplaats is in 1857 afgebroken.
De stedenbouwkundige aanleg is in feite een voortzetting van de stedenbouwkundige opzet van Regentessekwartier grotendeels gebaseerd op het stratenplan van ir. I.A. Lindo. Een groot aantal straten dat van het Regentessekwartier uitkomt op de Beeklaan vindt zijn vervolg in het Valkenboskwartier. Door de vergelijkbare stedenbouwkundige opzet, de continuering van het stratenpatroon en het bebouwingsbeeld lopen beide wijken nagenoeg in elkaar over.
Het gebied omsloten door de Weimarstraat, Valkenboskade, Laan van Meerdervoort en Fahrenheitstraat, dat tussen ca. 1910-1915 als laatste onderdeel tot stand kwam, is onderdeel van het uitbreidingsplan van Lindo uit 1903 en overgenomen door Berlage (1908).
De Weimarstraat kreeg al snel een belangrijke winkelfunctie, die in de loop van de 20e eeuw verder werd versterkt. Ook in de Beeklaan, de Edisonstraat, de Copernicusstraat en in mindere mate de Laan van Meerdervoort en de Valkenboskade is de oorspronkelijke woonfunctie gedeeltelijk vervangen door niet-woonfuncties zoals detailhandel, dienstverlening en horeca.

Omschrijving & Kenmerken

CELSIUSSTRAAT

Op zeer indrukwekkende en grondige wijze, luxe gerenoveerde dubbele bovenwoning met balkon én terras!
De woning heeft een luxe open keuken , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine, een luxe badkamer met marmerlook tegels, een heerlijke living en drie goed formaat slaapkamers.
De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en Nowak isolatieglas maken de woning zeer energiezuinig wat resulteert in een Energielabel A.

Entree op straatniveau, gang met meterkast, op de eerste verdieping entree appartement, vanuit de hal middels de openslaande deuren toegang tot de ruime woonkamer welke is voorzien van eiken houten lamelparket, radiator ombouwen en houten kozijnen met Nowak isolatieglas.

Door de ruimte, openheid en de grote raampartij aan zowel de voor- als achterzijde van de woning is er veel daglichttoetreding, met aan de achterzijde de luxe keuken in houtlook met een wit eiland voorzien van een marmerkleurige natuurstenen aanrechtblad, soft close kastruimte en voorzien van de volgende inbouwapparatuur van Siemens Studioline; vaatwasser, inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, afzuigkap ,geïntegreerd stopcontact, koel- en vriescombinatie, magnetron en een oven (bedienbaar via Wifi).
Tevens vanuit de keuken toegang tot het balkon aan de achterzijde, welke is voorzien van nieuw Meranti houtwerk met een hoge duurzaamheidsklasse.
Vanuit de hal toegang tot de eerste slaapkamer/studeerkamer en een separaat zwevend toilet met fonteintje.
Op de tweede verdieping twee grote slaapkamers wederom geheel voorzien van eiken houten lamelparket en vanuit de Master bedroom middels openslaande deuren toegang tot het terras met een weids uitzicht over Den Haag. De luxe badkamer treft u in het midden, met marmerlook tegels, een inloop regendouche, houten badkamermeubel met twee waskommen van het duurzame en hygiënische materiaal Solid Surface, een verlichte spiegel en ook hier een zwevend toilet.

Locatie
De Celsiusstraat ligt in de gezellige wijk Valkenboskwartier en is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.
Op de website van Cattenburg Vastgoed leest u meer over de geschiedenis, point of Interest en de architecteur van de wijk, tevens vind u hier de filosofie van de architect terug.

Bijzonderheden:
– Energielabel A
– Volledig Geïsoleerd
– Houten kozijnen, dubbel Nowak isolatieglas
– Bouwjaar 1911
– Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe Elektra, water- en gasleidingen
– Nieuwe combiketel HR Remeha Avanta CW5 uit 2020
– Eiken houten lamelparket
– Eigen grond
– Beschermd Stadsgezicht
– VvE actief, bijdrage 40,- p/m
– Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
” een woning die klaar is voor de toekomst”

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Prijs
Verkocht
Status
Verkocht
Woningtype
Dubbele bovenwoning
Bouwjaar
1911
Oppervlakte
ca. 105 m²
Kamers
5
Slaapkamers
3
Badkamers
1
Ligging
Valkenboskwartier
Buitenruimte
1 balkon en 1 terras

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!