Den Haag
Celsiusstraat

Bekijk 30 Foto's

De filosofie van de woning

This recently renovated apartment is located in the pleasant neighborhood of Valkenboskwartier, just a stone’s throw from all the shops on Weimar and Fahrenheitstraat. The beautiful house was built at the beginning of the last century, but the gloomy conditions required a complex renovation because it did not meet the current demands of living standards. Instead of an open and light space, the original arrangement only offered a number of small and dark rooms …
The new design has changed everything. Thanks to the extension at the rear, two very spacious bedrooms is been created. The ground floor is an open space with many playful corners that does not compromise access to daylight. The open space has a very unique shape of the letter L and offers to use the space in different ways based on the occasion and preference of the owner. The kitchen is set up as a central point in the middle, in this way it is comfortably connected to the dining room which also provides access through the patio doors to the garden, as well as to the living room at the front of the house. The rear of the house consists of the two spacious bedrooms and the bathroom.

Architectuur

Celsius is een temperatuurschaal vernoemd naar de Zweedse astronoom Anders Celsius (1701-1744), die deze schaal voor het eerst voorstelde in 1742.
De bebouwing van het Valkenboskwartier wordt gekenmerkt door aaneengesloten gevelwanden in de rooilijn.
Het merendeel van de panden kent een opbouw van drie bouwlagen met een plat dak of kap, waarin de Neo-renaissance en overgangsarchitectuur
als architectuurstroming van sobere baksteen bepalend is voor het gevelbeeld.
Deze woning had een plat dak en hierop is de dakopbouw gerealiseerd.
De wijk is van belang vanwege de stedenbouwkundige, cultuur- en architectuurhistorische waarden.

Points of interest

1. Het aangrenzende Newtonplein, wat als klein park benoemd kan worden, voorzien van een speeltuin, voetbalveld en fitness attributen.
2. Nog meer groen in de ”verborgen” stadstuin Emma’s hof, entree vanaf  de poort in de Galileistraat.
3. Restaurant ‘Da Braccini’, verkozen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland!
4. Café Madeleine , een klein ‘Frans’ cafeetje , om heerlijk te ontbijten en te lunchen.
5. Het stadse theater van het valkenbos- en regentessekwartier, ” de Nieuwe Regentes”.

De Celsiusstraat is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.

 

Geschiedenis

Het Valkenboskwartier, gelegen in de vroegere Mientpolder, dankt haar naam aan de voormalige buitenplaats Valkenbosch op de kruising van de Valkenboskade en de Mient. De buitenplaats is in 1857 afgebroken.
De stedenbouwkundige aanleg is in feite een voortzetting van de stedenbouwkundige opzet van Regentessekwartier grotendeels gebaseerd op het stratenplan van ir. I.A. Lindo. Een groot aantal straten dat van het Regentessekwartier uitkomt op de Beeklaan vindt zijn vervolg in het Valkenboskwartier. Door de vergelijkbare stedenbouwkundige opzet, de continuering van het stratenpatroon en het bebouwingsbeeld lopen beide wijken nagenoeg in elkaar over.
Het gebied omsloten door de Weimarstraat, Valkenboskade, Laan van Meerdervoort en Fahrenheitstraat, dat tussen ca. 1910-1915 als laatste onderdeel tot stand kwam, is onderdeel van het uitbreidingsplan van Lindo uit 1903 en overgenomen door Berlage (1908).
De Weimarstraat kreeg al snel een belangrijke winkelfunctie, die in de loop van de 20e eeuw verder werd versterkt. Ook in de Beeklaan, de Edisonstraat, de Copernicusstraat en in mindere mate de Laan van Meerdervoort en de Valkenboskade is de oorspronkelijke woonfunctie gedeeltelijk vervangen door niet-woonfuncties zoals detailhandel, dienstverlening en horeca.

Omschrijving & Kenmerken

Op zeer indrukwekkende en grondige wijze, luxe gerenoveerde parterre woning van ruim 95 m² !
De woning heeft een luxe open keuken , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine en een luxe badkamer met marmerlook tegels, de ruimtelijke woonkamer is voorzien van vloerverwaming.
De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en Nowak isolatieglas maken de woning zeer energiezuinig wat resulteert in een Energielabel A.

Door de ruimte, openheid en de grote raampartij aan zowel de voor- als achterzijde van de woning is er veel daglichttoetreding, de indeling is zo gecreëerd dat de voorzijde uit het woon en eetgedeelte bestaat en aan de achterzijde de bad- en slaapkamers zich bevinden.
Dat zorgt voor een prettige woonambiance die hierdoor van nature aanwezig is in de woning.

Indeling
Entree op straatniveau door de ruime voortuin van ca. 12 m² treft u de voordeur, gang met meterkast, separaat zwevend toilet , direct vanuit de hal de openslaande deuren naar de ruime lichte woonkamer , welke is voorzien van een eiken houten lamelparket , vanuit hier een mooi contrast naar de ruime open keuken met een licht grijs composiet aanrechtblad , soft close kastruimte en voorzien van de volgende inbouwapparatuur van Siemens Studioline;  vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap , koel- en vriescombinatie een magnetron en een oven.
Aan de achterzijde treft u vanuit de eetkamer middels de openslaande deuren de tuin, welke is voorzien van nieuw tegelwerk een buitenhaard en een verhoogde houten vlonder van Meranti hout, welke duurzaamheidsklasse 1 heeft.

Aan de achterzijde treft u de luxe badkamer, met marmerlook tegels, een inloop regendouche, houten
badkamermeubel met een extra brede waskom van het duurzame en hygiënische materiaal Solid Surface, een verlichte spiegel erboven, een designradiator en mechanische ventilatie.
In de naastgelegen bergkast is de nieuwe HR Ketel Remeha Avanta CW4 opstelplaats en tevens de wasmachine aansluiting te vinden. Via de gang treffen we beide slaapkamers zijn geheel voorzien van een eiken houten lamelparket en nieuwe kozijnen en HR++ (Nowak) isolatieglas. De Masterbedroom biedt tevens toegang tot de tuin.

Locatie
De Celsiusstraat ligt in de gezellige wijk Valkenboskwartier en is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.
Zie onze ‘Point of interest’ voor onze favorieten!

 • Houten kozijnen, dubbel Nowak isolatieglas
 • Bouwjaar 1911
 • Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe Elektra, water- en gasleidingen
 • Nieuwe combiketel HR Remeha Avanta CW4
 • Eiken houten lamelparket
 • Volledig Geïsoleerd
 • Energie A Label
 • Eigen grond
 • Beschermd Stadsgezicht
 • VvE actief, bijdrage 40,- p/m
 • Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
Status
Verkocht
Woningtype
Parterre
Bouwjaar
1911
Oppervlakte
ca. 95 m²
Kamers
3
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Valkenboskwartier
Buitenruimte
Voor- en achtertuin

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!