Den Haag
Copernicusstraat

Bekijk 40 Foto's

De filosofie van de Architect

The renovation of the house, which was built initially in 1904 resulted in the modern living space with a tasteful touch of original elements together with residential remodeling that allows corresponding with contemporary requirements for comfort. The chosen design respects the character of the house.  Preservation of ornamental ceilings, traditional cabinets and decorative details keeps the excellence and warm feeling of an antique house complemented by decidedly modern changes such as new openings which advance the disposition and amount of light. 

The idea of a living floor (the first floor) brings us to open a spacious area with a lot of free-standing walls and cabinets that remotely resemble a luxurious gallery. Open space allows the sunlit to freely flow from the kitchen over its dominant kitchen island to the dining room. The old traditional cabinets between dining space and a living room were nicely refurbished to create a flexible connection between the front and back part of the house. The small front room was changed to a practical entrance hall with a space for walk-in closet.

The two top floors are supposed to be a private part of the house for family members. They can enjoy two large bedrooms – one with a walk-in closet and terrace, one small room, laundry, toilet, and spacious modern bathroom. The top floor attic considers two bedrooms and second bathroom with toilet. The ceiling of all rooms is open to the ridge of the roof which brings the spaciousness to this space and you can see traditional roof structure. 

Architectuur

Het Regentessekwartier is een van de laatste wijken waarin het Neorenaissance nog de belangrijkste bouwstijl is. De rijkste neorenaissance gevels zijn te vinden aan de Regentesselaan ten noorden van het Regentesselaan.
De latere bebouwing, met name ten Westen van de Regentesselaan geeft een strakker gevelbeeld te zien met hier en daar Art Nouveau details

Points of interest

Op de eerste foto linksboven ziet u Theater ‘’ De Nieuwe Regentes’
De natuurspeeltuin Sunny Court op foto twee
De populaire ‘’ Hotspot’’ Lunchroom Haver in de Reinkenstraat
De vierde foto is restaurant ‘’ Da Braccini ‘’, welke is verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland!

De Europese Internationale school is vlakbij, diverse andere basisscholen als de Galvanischool en Duinoordschool zijn ook op loop- en fietsafstand.
Het strand en de haven van Scheveningen , maar ook het centrum van Den Haag, zijn op fietsafstand.

Geschiedenis

Onderstaande foto is gesitueerd vanaf de Regentesselaan, met aan de rechterzijde woning Nr. 13, welke een jaar hiervoor gebouwd is.
De Copernicusstraat is genoemd naar: Nicolaus Copernicus of Mikolaj Kopernik (1473 – 1545), Pools jurist, medicus en sterrenkundige.
Het Regentessekwartier, genoemd naar de laan en het plein, kwam tot stand tussen de jaren 1885 en 1910. De Copernicusstraat is gebouwd tussen 1898 en 1906.

Het Regentessekwartier dankt zijn naam aan de periode 1890-1898, waarin koningin Emma als regentes optrad voor haar dochter Wilhelmina. De stedelijke uitleg van deze wijk kwam voor een groot deel in deze periode tot stand.
Deze wijk is gebouwd in de Veenpolder, bekend onder de naam ’t Kleine Veentje. De Laan van Meerdervoort vormt globaal de scheiding tussen het veen en de zandgronden.

Omschrijving & Kenmerken

Copernicusstraat  , Den Haag

Op zeer indrukwekkende en grondige wijze, luxe gerenoveerde 3-laags bovenwoning van ruim 175 m².
Met een prachtig behoudt van originele details en hoogwaardige afwerking. De woning heeft een luxe open keuken met marmeren kookeiland , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine en maar liefst twee luxe badkamers met vloerverwarming. De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en dubbelglas maken de woning zeer energiezuinig.

Door de ruimte en openheid, welke is gecreëerd ,door de architect ontworpen loft , is er veel daglichttoetreding en een fijne indeling.
De prettige woonambiance die hierdoor van nature aanwezig is in de woning, wordt versterkt door de hoge plafonds en de houten tapis visgraat vloer (welke is gelegd door de vloerlegger van het Rijksmuseum!)

Locatie
Deze statige doch trendy buurt is volop in ontwikkeling en dat zie je terug in allerlei leuke winkels en hotspots. Op loopafstand kunt u onder meer terecht bij restaurant Da Braccini, lunchroom Haver en Café Emma. Ook allerlei (buurt)winkels voor de dagelijkse boodschappen treft u om de hoek. Met de fiets bent u binnen 10 minuten in hartje Den Haag of op het strand van Scheveningen. Voor kinderen zijn er diverse stadsspeeltuinen en is de woning nabij diverse scholen en Internationale scholen gelegen. De tramhalte is vlakbij evenals andere openbaar vervoer opstappunten.

Indeling van de woning
Entree op straatniveau, hal met meterkast, trap naar de eerste etage waar direct vanuit de gang de ruimte, gecreëerd door de loft in combinatie met de hoge plafonds, voelbaar en zichtbaar is.

De eerste woonlaag vormt één geheel, waarbij de zwarte bis van de tapis parketvloer drempelloos de kamers omlijnd. De originele details, de ornamenten en de en suite zijn gerestaureerd, waardoor de luxe gerenoveerde woning, wel het karakter en de ziel uit 1904 heeft behouden.
Aan de voorzijde is door de grote , hoge ramen, veel lichtinval , de vrijstaande muur in de woonkamer is behandeld met een lichtgrijze Betonlook , via de en suite deuren treft u de achterkamer met luxe open keuken met kookeiland en marmeren werkblad, welke is voorzien van diverse apparatuur van Siemens StudioLine; vaatwasser, inbouwoven en inbouw koffiezetapparaat welke beide op afstand te bedienen zijn middels WiFi, inductie kookplaat met een geïntegreerde afzuiging, koelkast en vriezer en een Quooker kraan op het kookeiland. Aan de achterzijde een Frans balkon met openslaande deuren, in de gang een separaat zwevend toilet. Naast de woonkamer gelegen een voorzijkamer/ruimte, trap naar de tweede etage.
Tweede etage; aan de voorzijde een ruime slaapkamer, met originele marmeren schouw, aan de achterzijde de Master bedroom met inloopkast en openslaande deuren naar het ruime balkon, een separaat zwevend toilet met daarnaast gelegen de eerste luxe badkamer met vloerverwarming, voorzien van een ligbad, inloop regendouche en handdouche en een dubbele wastafelmeubel met twee waskommen van Solid Surface met verwarmde en verlichte spiegel erboven, aan de voorzijde treft u de derde slaapkamer en de trap naar de derde etage.
Derde en tevens topetage, hier zijn twee ruime slaapkamers gecreëerd met behoudt van de originele houten balken , voorzien van eikenhouten lamelparket vloer en de tweede luxe badkamer ertussen in voorzien van vloerverwarming met inloop regendouche , wastafelmeubel met Solid Surface waskom en een zwevend toilet.

Een picturale plek in het Regentessekwartier, een van de laatste wijken waarin het Neorenaissance nog de belangrijkste bouwstijl was, centraal wonen als op een historische prentkaart in een woning die klaar is voor de toekomst.

Bijzonderheden:
– Houten kozijnen, dubbel glas HR +
– Bouwjaar 1904
– Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe
Elektra, water- en gasleidingen
– Nieuwe combiketel HR , Remeha Avanta CW5 2019
– Tapis Visgraat parketvloer, gelegd door de vloerlegger van het Rijksmuseum!
– Volledig Geïsoleerd
– Energie A Label
– Originele details
– Eigen grond
– Beschermd Stads- en dorpsgezicht
– VvE actief, bijdrage € 150,- p/m

Prijs
Verkocht
Status
Verkocht
Woningtype
Drielaags bovenwoning
Bouwjaar
1904
Oppervlakte
175 m²
Kamers
7
Slaapkamers
5
Badkamers
2
Ligging
Regentessekwartier
Buitenruimte
Ja

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!