Den Haag
Copernicusstraat

View title 40 Gallery

The Architect's philosophy

The renovation of the house, which was built initially in 1904 resulted in the modern living space with a tasteful touch of original elements together with residential remodeling that allows corresponding with contemporary requirements for comfort. The chosen design respects the character of the house.  Preservation of ornamental ceilings, traditional cabinets and decorative details keeps the excellence and warm feeling of an antique house complemented by decidedly modern changes such as new openings which advance the disposition and amount of light. 

The idea of a living floor (the first floor) brings us to open a spacious area with a lot of free-standing walls and cabinets that remotely resemble a luxurious gallery. Open space allows the sunlit to freely flow from the kitchen over its dominant kitchen island to the dining room. The old traditional cabinets between dining space and a living room were nicely refurbished to create a flexible connection between the front and back part of the house. The small front room was changed to a practical entrance hall with a space for walk-in closet.

The two top floors are supposed to be a private part of the house for family members. They can enjoy two large bedrooms – one with a walk-in closet and terrace, one small room, laundry, toilet, and spacious modern bathroom. The top floor attic considers two bedrooms and second bathroom with toilet. The ceiling of all rooms is open to the ridge of the roof which brings the spaciousness to this space and you can see traditional roof structure. 

Architecture

The Regentessekwartier is one of the last neighborhoods in which the Neo-Renaissance is still the most important architectural style. The richest neo-Renaissance facades can be found on Regentesselaan north of Regentesselaan.
The later buildings, especially to the west of the Regentesselaan, show a tighter facade with Art Nouveau details here and there.

Points of interest

On the first photo at the top left you see Theater “De Nieuwe Regentes”
The Sunny Court nature playground in photo two
The popular “Hotspot” Lunchroom Oats in Reinkenstraat
The fourth photo is restaurant “Da Braccini”, which has been voted the best Italian restaurant in the Netherlands!

The European International School is nearby, several other primary schools such as the Galvanischool and Duinoordschool are also within walking and cycling distance.
The beach and harbor of Scheveningen, but also the center of The Hague, are within cycling distance.

History

The photo below is situated from the Regentesselaan, with house Nr. 13, which was built a year earlier.
Copernicusstraat is named after: Nicolaus Copernicus or Mikolaj Kopernik (1473 – 1545), Polish lawyer, physician and astronomer.
The Regentessekwartier, named after the avenue and the square, was built between 1885 and 1910. Copernicusstraat was built between 1898 and 1906.

The Regentessekwartier owes its name to the period 1890-1898, in which Queen Emma acted as regent for her daughter Wilhelmina. The urban explanation of this district was largely developed during this period.
This district was built in the Veenpolder, known under the name ‘t Kleine Veentje. The Laan van Meerdervoort roughly forms the division between the peat and the sandy soils.

Description & Features

Copernicusstraat, The Hague

In a very impressive and thorough way, luxuriously renovated 3-storey upstairs apartment of over 175 m².
With a beautiful retention of original details and high-quality finish. The house has a luxury open kitchen with marble cooking island, equipped with all desirable built-in appliances from Siemens StudioLine and no fewer than two luxury bathrooms with underfloor heating. The permanently insulated walls, floors and ceilings and double glazing make the house very energy efficient.

Because of the space and openness that has been created, the loft designed by the architect, there is a lot of daylight and a nice layout.
The pleasant living ambience that is naturally present in the home as a result, is enhanced by the high ceilings and the wooden tapis herringbone floor (which was laid by the floor-layers of the Rijksmuseum!)

Location
This stately yet trendy neighborhood is in full development and you can see that in all kinds of nice shops and hotspots. The Da Braccini restaurant, Haver lunchroom and Café Emma are within walking distance. You will also find all kinds of (neighborhood) shops for daily shopping around the corner. By bike you are within 10 minutes in the heart of The Hague or on the beach of Scheveningen. For children there are various city playgrounds and the house is located near various schools and international schools. The tram stop is nearby as well as other public transport pick-up points.

Layout of the house
Entrance at street level, hall with meter cupboard, stairs to the first floor where directly from the corridor the space created by the loft in combination with the high ceilings is tangible and visible.

The first floor forms a whole, with the black bis of the tapis parquet floor framing the rooms barrier-free. The original details, the ornaments and the en-suite have been restored, so that the luxuriously renovated house has retained the character and soul of 1904.
At the front is through the large, high windows, lots of light, the freestanding wall in the living room is covered with a light gray concrete look, through the en suite doors you will find the back room with luxury open kitchen with kitchen island and marble worktop, which is equipped with various equipment from Siemens StudioLine; dishwasher, built-in oven and built-in coffee maker, both of which can be controlled remotely via WiFi, induction hob with integrated extraction, fridge and freezer and a Quooker tap on the kitchen island. At the rear a French balcony with doors, in the hallway a separate toilet. Next to the living room located a front room / room, stairs to the second floor.
Second floor; at the front a spacious bedroom with original marble fireplace, at the rear the Master bedroom with walk-in closet and doors to the spacious balcony, a separate toilet with next to it located the first luxury bathroom with underfloor heating, equipped with a bath, walk-in rain shower and hand shower and double washbasin furniture with two Solid Surface wash basins with heated and illuminated mirror above, on the front you will find the third bedroom and the stairs to the third floor.
Third and top floor, here are two spacious bedrooms created with preservation of the original wooden beams, with oak parquet flooring and the second luxury bathroom in between with underfloor heating with walk-in rain shower, washbasin furniture with Solid Surface washbasin and a floating toilet.

A pictorial place in the Regentessekwartier, one of the last neighborhoods in which the Neo-Renaissance was still the most important architectural style, living centrally as if on a historical picture card in a home that is ready for the future.

Particularities:
– Wooden frames, double glazing HR ++
– Year of construction 1904
– Just completely renovated with a completely new one
Electricity, water and gas pipes
– New combi boiler HR, Remeha Avanta CW5 2019
– Tapis Herringbone parquet floor, laid by the founder of the Rijksmuseum!
– Completely isolated
– Energy A Label
– Original details
– Own ground
– Protected City and Village View
– VvE active, contribution € 150 p / m

Price
Sold
Status
Sold
Property type
Three-layer upstairs apartment
Year of construction
1904
Surface
175 m²
Rooms
7
Bedrooms
5
Bathrooms
2
Location
Regentessekwartier
Outdoor space
Yes

Get in touch with us

Search inquiry

Make your personal search

Do you always come across the wrong home? We can help you!