Den Haag
Galileistraat

Galileistraat 165 Den Haag

Bekijk 41 Foto's

De filosofie van de Architect

The classic form of the house construction from the beginning of the 20th century amazed people with its spectacular appearance even before the renovation. The stained glass shades create a mirror to the past of the old ornaments you can find inside the house. You can admire the unique character of the craftwork from the last century. The tiny and cautious changes during the renovation project were therefore crucial in order to transfer this house gently to the 21 century.

The ground floor, main living area of the house, stayed divided into two parts. In the front of the house is situated the elegant living room with refurbished traditional inbuilt cabinets with sliding door inviting warmly the back of the ground floor, where you can find a newly made open space with kitchen and dining area. The original details such as ornaments on the ceiling and on the wall are preserved and complemented with new parts of the kitchen as a kitchen island and inbuilt cabinets. The back garden was redesigned with a new concrete sitting area and fireplace. Especially during warm days it can be opened and connected with the dining part and create one space.

The first floor consists of two large bedrooms with a walking closet, bathroom, laundry, and toilet. Newly added top level with generous central space that connects two bedrooms and a bathroom can be used as a working space, library or playroom for children.

Architectuur

De bebouwing wordt gekenmerkt door aaneengesloten gevelwanden in de rooilijn. Slechts enkele huizenreeksen, met name in de Galileistraat en Marconistraat, zijn terug liggend gesitueerd met voortuintjes. De toepassing van verblendsteen, houten erkers en details afkomstig uit de vormen taal van de Neorenaissance en Art Noveau bepalen het beeld.

Een groot aantal straten dat van het Regentessekwartier uitloopt op de Beeklaan, vindt zijn vervolg in het Valkenboskwartier. Door de vergelijkbare stedenbouwkundige opzet, de continuering van het stratenpatroon en het bebouwingsbeeld lopen beide wijken vloeiend in elkaar over.

Points of interest

Linksboven ”Da Braccini” , verkozen tot beste italiaanse restaurant van Nederland
Daarnaast de nieuwe natuurspeeltuin ” De verademing”
De populaire hotspot Café Franklin op de Laan van Meerdervoort
Theater de Regentes en tenslotte de Stadstuin Emma’s hof , welke in het verlengstuk van de Galileistraat te vinden is.

Geschiedenis

Dit deel van de wijk is tussen 1903 en de Eerste Wereldoorlog aangelegd als woonwijk voor de middenstand en beter betaalde arbeider met her en der verspreid tevens kleine bedrijfsvestigingen.
De stedenbouwkundige aanleg is grotendeels conform het uitbreidingsplan uit 1903 van ir. I.A. Lindo, de directeur van Dienst der Gemeentewerken, uitgevoerd.
De Galileistraat is vernoemd naar Galileo Galilei (1564) , een Italiaanse natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof.

Omschrijving & Kenmerken

Galileïstraat , Den Haag

Een schitterend, luxe gerenoveerd 3-laags tussenherenhuis (ca. 200 m² ) uit 1906 met voor- en achtertuin! Met behouden authentieke details, sfeervolle elementen, maar liefst 2 nieuwe badkamers met vloerverwarming , 5 slaapkamers en een ruime open woonkeuken met kookeiland, voorzien van alle gewenste inbouwapparatuur van Siemens StudioLine, dit alles met gebruik van de beste materialen en hoogwaardige afwerking.

Wat deze woning zo extra bijzonder maakt is de grondige wijze van deze duurzame renovatie, de nieuw gerealiseerde etage volledig gebouwd volgens de architectuur eisen van deze pittoreske straat bied uitzonderlijk meer woonplezier , de volledige isolatie in de gehele schil van het huis, welke de woning zodanig energiezuinig heeft gemaakt dat het resulteert in een Energielabel A!

Indeling
Via de voortuin treft u het perceel en de entree van de woning op straatniveau, vestibule met meterkast, de originele marmeren vloer en het prachtige glas-in-lood wat de woning kenmerkt, separaat zwevend toilet met een fontein van Tortu Tuvalu en het meubel volgens maatwerk , middels de openslaande deuren toegang tot de royale living , voormalige en suite van ruim 12 m diep.

Wonen en Koken
Wat direct opvalt aan deze warme, lichte ruimte zijn de originele details van de woning, waarvan sommige weliswaar in een nieuw jasje, zo is het originele brand geschilderde glas-in-lood gerestaureerd en in dubbel glas geplaatst, wat een zeer secuur vakmanschap vereist. Op deze manier blijft het glas-in-lood in perfecte staat en is er toch sprake van volledige warmte isolatie. De donkerkleurige marmeren schouw om de (werkende) open haard.
De bogen in de raampartijen in de erker aan de voorzijde, welke de Neorenaissance bouwstijl symboliseren, zijn behouden en vervangen met Nowak (dubbel) isolatieglas.
De houten Tapis parketvloer (welke is gelegd door de vloerlegger van o.a. het Rijksmuseum en het Vredespaleis!) versterkt ,met de afgewerkte zwarte bis, het karakter van de woning.

Aan de achterzijde de grote open woonkeuken met kookeiland, inbouwspots, natuurstenen aanrechtblad en extra veel (soft close) kasten en lades, welke is voorzien van diverse apparatuur van Siemens StudioLine; vaatwasser, inbouwoven en inbouw koffiezetapparaat welke beide op afstand te bedienen zijn middels WiFi, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging en tenslotte een koel- en vriescombinatie.

Tuin
Middels zowel de deur in de keuken als de openslaande deuren aan de achterzijde van de woonkamer toegang tot de achtertuin voorzien van nieuwe terrastegels en een op maat gemaakte houten loungebank. Aan de voorzijde van de woonkamer, via de erker toegang tot de voortuin.

Slapen en baden
Op de eerste etage de Master bedroom, met een prachtige lichtinval, voorzien van eiken houten lamelparket, een walk-in closet en middels de openslaande deuren toegang tot het balkon aan de voorzijde, met uitzicht op de groene, gemoedelijke straat met zijn unieke historische panden.
Aan de achterzijde een bijna identieke slaapkamer met eiken houten lamelparket en in de originele behouden grote raampartij, middels de openslaande deuren toegang tot het romantische, pittoreske balkon aan de achterzijde. Naast gelegen de eerste luxe badkamer, voorzien van mechanische ventilatie, vloerverwarming en fraai tegelwerk, de grote matte wandtegels vormen een mooi contrast met de gedetailleerde vloertegels en het houten badkamermeubel, met twee waskommen van het duurzame Solid Surface materiaal, een verlichte en tevens verwarmde spiegel, vrijstaand ligbad ook van Solid Surface met een RVS designkraan een inloop regendouche en designradiator, via de gang een separaat zwevend toilet met fontein van Tortu Tuvalu en een meubel middels maatwerk, aan de voorzijde een derde slaap/studeer- of werkkamer.

Trap naar de tweede en tevens topetage, waar twee ruime slaapkamers zijn gecreëerd met tussengelegen de tweede luxe badkamer voorzien vloerverwarming, inloop regendouche, zwevend toilet en houten wastafelmeubel met twee waskommen van Solid Surface.
Op de ruime overloop veel lichtinval middels de dakkoepel , een ruime inbouwkast met opstelplaats voor de nieuwe CV Combi ketel Remeha Avanta CW5 en tevens de wasmachine aansluiting.

Cattenburg Vastgoed realiseert woningen, welke klaar zijn voor de toekomst.

Omgeving en bereikbaarheid
Deze trendy buurt is volop in ontwikkeling en dat zie je terug in allerlei leuke winkels en hotspots.
De Galileistraat is één van de weinige straten in de wijken Valkenbos- en Regentessekwartier waar een deel van de woningen een voor- en achtertuin hebben. De woning is gunstig gesitueerd ten opzichte van de vele winkels in de Fahrenheitstraat, Weimarstraat en Thomsonlaan. Diverse (Internationale) scholen en openbaar vervoer voorzieningen zoals bus 21, tram 12 en RandstadRail 3. Zowel het centrum van Den Haag en het strand en de haven van Scheveningen zijn beide op 15 min fietsafstand.
Ook vindt u diverse stadstuinen in de omgeving, waaronder Stadstuin Emma’s Hof in het verlengde gedeelte van de Galileistraat.

Bijzonderheden
– Gebruiksoppervlakte 200 m²
– Conform NEN 2580 gemeten
– Veel maatwerk meubels in de woning, zoals
bijvoorbeeld alle verwarming ombouwen, fonteinmeubelen en de walk-in closet
– Bouwjaar 1906
– Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing
– Houten kozijnen, Nowak Isolatieglas
– Gehele woning voorzien van nieuwe (Skantrea) deuren
– Nieuwe voordeur
– Rijks beschermd stadsgezicht
– CV-Combiketel Remeha Avanta CW5 2018
– Energiezuinig A-Label
– Vloer isolatie
– (Spouw)muur isolatie
– Plafond isolatie
– Eigen grond
– Alle vochtige ruimtes voorzien van Mechanische ventilatie
– Geïntegreerde waterdrukpomp voor een constante hoge pressie
– Tapis Visgraat parketvloer, gelegd door de vloerlegger van o.a het Rijksmuseum
– Zojuist geheel grondig gerenoveerd met geheel nieuwe
Elektra, water- en gasleidingen

Prijs
Verkocht
Status
Verkocht
Woningtype
Drielaags Herenhuis
Bouwjaar
1906
Oppervlakte
196 m²
Kamers
8
Slaapkamers
5
Badkamers
2
Ligging
Valkenboskwartier
Buitenruimte
Voor- & achtertuin , balkon aan de voor- en achterzijde

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!