Den Haag
Jan van Houtstraat

Bekijk 26 Foto's

De filosofie van de woning

This recently renovated apartment is situated in the great neighbourhood only a few steps from the old harbour.  The beautiful house has been built at the beginning of the last century, however, its bleak conditions really required complex renovation as it did not fit the current requirements of living standards. Instead of open and light space, you desire to enjoy, original disposition offered only not a coherent labyrinth of small and dark rooms…

The new design changed everything. Thanks to the roof extension, the total floor area of the house almost doubled. The first floor became an open space with a lot of playful corners, which does not compromise access to daylight. The entrance, toilet, wardrobe and small working room remain very close but sensibly hidden in the element along the neighbour’s wall. The open plan space has a very unique shape of the letter Z and offers to use the space in different ways based on the occasion and the owner’s preference. After entering the house, you come directly to the area in front of the new fireplace that divides the open space into the east and west part. On the East side of open space is situated the living room. On the west side, a dining room invites you to enjoy every dinner accompanied with a beautiful sunset view visible from the balcony. The spacious kitchen is comfortably connected with the dining room. The kitchen island provides enough space and gently divides the area intended for cooking. On the other side from the kitchen, you also find a working space that might serve as a small home office. The second floor consists of a spacious master bedroom with a luxurious walk-in closet, a bathroom with bathtub and two other bedrooms. 

Architectuur

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915.Kenmerkend zijn het diagonale stratenpatroon met grote, pleinachtige kruisingen, en het veelvuldig voorkomen van Art Nouveau-bouwkunst. Het Staten- en Geuzenkwartier behoort tot het stadsdeel Scheveningen.
Ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan is de bebouwing over het algemeen lager dan ten zuiden van deze laan of in het Statenkwartier, namelijk slechts twee bouwlagen. Naar de hoeken van straten zien we veelal een extra verdieping. Het Geuzenkwartier dat vanaf 1909 in enkele jaren tot stand kwam is, vergeleken met het Statenkwartier, eenvoudiger en minder open van opzet. In de Sonoystraat komen we een betrekkelijk vroeg voorbeeld van portiekwoningen tegen. Ook hier is duidelijk sprake van overgangsarchitectuur met een rest van de neo- stijlen naast nieuwe vormen. Het Geuzenkwartier heeft meerdere varianten van gestapelde bouw, die in de ontwikkeling van de woningbouw in Den Haag interessant zijn.

Points of interest

De haven van Scheveningen
Het Museon met het ernaast gelegen omniversum
Het Kurhaus op de boulevard in Scheveningen
Het Afas Circus Theather
Brasserie Meys op de Frederik Hendriklaan
En het World Forum

Geschiedenis

Uit kaarten van Balthazar Florisz, die tussen 1611 en 1615 werden vervaardigd, blijkt dat ter plaatse van de huidige Scheveningseweg reeds enige verbindingspaden tussen ‘s-Gravenhage en het dorp Scheveningen aanwezig waren (kaart 2.1.). Ongeveer evenwijdig aan de kust lag tussen de oude en de jonge duinen een strandvlakte, waarin een beek, ongeveer ter plaatse van de huidige Segbroeklaan en het Stadhoudersplein.
Deze situatie bleef in de eeuwen daarna in grote lijnen ongewijzigd. Wel werden de paden naar Scheveningen door een enkele kaarsrechte ‘Zeestraet’ vervangen. Hierlangs ontstond tussen de strandvlakte en de Scheveningseweg het buitengoed Zorgvliet.

In de tweede helft van de 19e eeuw begint de verstedelijking van het gebied tussen Scheveningen en Den Haag. Scheveningen wordt meer dan alleen een vissersdorp en breidt in oostelijke richting uit met onder andere de Duinstraat. Aan de zuidzijde wordt langs de Scheveningseweg een aantal villa’s gebouwd. Vanaf de Conradkade wordt door de duinen een verversingskanaal naar zee gegraven en een spoorverbinding naar Scheveningen aangelegd.
Langs de oostzijde van het kanaal wordt bovendien een weg aangelegd, die ter plaatse van de huidige Westduinweg met Scheveningen wordt verbonden

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915 en beslaat ook het in 1888 aangelegde Verversingskanaal (officieel Afvoerkanaal).

In het ‘Geuzenkwartier’ zijn de meeste straten genoemd naar strijders uit de Tachtigjarige Oorlog, waaronder vele Geuzen, zoals Lumey, Boisot en Sonoy.
Jan van Hout (Leiden, 14 december 1542 – aldaar, 12 december 1609) was stadssecretaris van Leiden, secretaris van de universiteit, Nederlandstalig dichter en vernieuwer.

Omschrijving & Kenmerken

Op zeer indrukwekkende en grondige wijze, luxe gerenoveerde dubbele bovenwoning van ruim 120 m² met maar liefst 4 slaapkamers!
De woning heeft een luxe open keuken met kookeiland , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine en een luxe badkamer met vloerverwarming.  De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en dubbelglas maken de woning zeer energiezuinig wat resulteert in een Energielabel A.

Door de ruimtelijke indeling  en openheid  die gecreëerd  is  door de architect ontworpen  woonkamer ,welke het gevoel van een loft weergeeft , is er veel daglichttoetreding en een comfortabele  indeling.

Dat zorgt voor een prettige woonambiance die hierdoor van nature aanwezig is in de woning.

Indeling
Entree op straatniveau, gang met meterkast, trap naar de eerste etage waar direct vanuit de hal de ruime, lichte woonkamer opvalt welke is voorzien van een eiken houten lamelparket, vanuit hier een mooi contrast naar de ruime open keuken met een kookeiland, met een natuurstenen composiet aanrechtblad in marmerlook, extra veel kastruimte en voorzien van de volgende inbouwapparatuur van Siemens Studioline; vaatwasser, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, koel- en vriescombinatie en maar liefst twee ovens.
Via de woonkamer treft u middels de schuifdeuren het ruime terras. Op de eerste etage is tevens de eerste slaapkamer en een separaat zwevend toilet voorzien van mechanische ventilatie met marmerlook tegels.

Via de open trap betreedt u de tweede etage, welke ook geheel is voorzien van een eiken houten lamelparket en welke 3 ruime slaapkamers telt! Allen met nieuwe kozijnen en HR++ (Nowak) isolatieglas. In het midden is , zeer praktisch, de badkamer ingedeeld. Deze luxe badkamer met marmerlook tegels, is voorzien van vloerverwarming, zwevend toilet, inloop regendouche, en een dubbele wastafel met twee waskommen van het duurzame en hygiënische materiaal Solid Surface met een verwarmde en tevens verlichte spiegel erboven. Als extra toevoeging een handdoekradiator.

Locatie
De woning ligt in de leuke woonbuurt het Geuzenkwartier, (naast het Statenkwartier) en vlakbij de havens en het strand van Scheveningen, op loopafstand van de boulevard, strand en de winkels van de Frederik Hendriklaan/Willem de Zwijgerlaan. In de nabijheid diverse speeltuinen en parken. De woning is nabij diverse scholen en Internationale scholen gelegen. De tramhalte is vlakbij evenals andere openbaar vervoer opstappunten.
Het Zuiderstrandtheater met zijn diversiteit aan theater, opera en orkestspelen is om de hoek gelegen, een echte aanrader!

Bijzonderheden

 • Nieuwe Houten kozijnen, dubbel glas HR ++
 • Bouwjaar 1913
 • Eiken lamelparket in de hele woning
 • Video intercomsysteem
 • Nieuwe Skantrea deuren
 • Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe Elektra, water- en gasleidingen
 • Nieuwe combiketel HR Remeha Avanta CW5
 • Volledig Geïsoleerd
 • Energie A Label
 • Eigen grond
 • Beschermd Stads- en dorpsgezicht
 • VvE actief, bijdrage 50,- p/m
 • Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
Verkocht
Status
Verkocht
Woningtype
Dubbele bovenwoning
Bouwjaar
1913
Oppervlakte
120 m²
Kamers
5
Slaapkamers
4
Badkamers
1
Ligging
Geuzenkwartier
Buitenruimte
Ja

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!