Den Haag
Kenaustraat 12

Bekijk 8 Foto's

Architectuur

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915. Kenmerkend zijn het diagonale stratenpatroon met grote, pleinachtige kruisingen, en het veelvuldig voorkomen van Art Nouveau-bouwkunst. Het Staten- en Geuzenkwartier behoort tot het stadsdeel Scheveningen.
Ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan is de bebouwing over het algemeen lager dan ten zuiden van deze laan of in het Statenkwartier, namelijk slechts twee bouwlagen. Naar de hoeken van straten zien we veelal een extra verdieping. Het Geuzenkwartier dat vanaf 1909 in enkele jaren tot stand kwam is, vergeleken met het Statenkwartier, eenvoudiger en minder open van opzet. In de Sonoystraat komen we een betrekkelijk vroeg voorbeeld van portiekwoningen tegen. Ook hier is duidelijk sprake van overgangsarchitectuur met een rest van de neo- stijlen naast nieuwe vormen. Het Geuzenkwartier heeft meerdere varianten van gestapelde bouw, die in de ontwikkeling van de woningbouw in Den Haag interessant zijn.

Points of interest

1.De haven van Scheveningen
2.Het Kurhaus op de boulevard in Scheveningen
3.Brasserie Meys op de Frederik Hendriklaan
4.Het Museon met het ernaast gelegen Omniversum
5.Het Afas Circus Theather
6.En het World Forum

Geschiedenis

1915 Passementfabriek van Verweij in het Geuzenkwartier

Uit kaarten van Balthazar Florisz, die tussen 1611 en 1615 werden vervaardigd, blijkt dat ter plaatse van de huidige Scheveningseweg reeds enige verbindingspaden tussen ‘s-Gravenhage en het dorp Scheveningen aanwezig waren (kaart 2.1.). Ongeveer evenwijdig aan de kust lag tussen de oude en de jonge duinen een strandvlakte, waarin een beek, ongeveer ter plaatse van de huidige Segbroeklaan en het Stadhoudersplein.
Deze situatie bleef in de eeuwen daarna in grote lijnen ongewijzigd. Wel werden de paden naar Scheveningen door een enkele kaarsrechte ‘Zeestraet’ vervangen. Hierlangs ontstond tussen de strandvlakte en de Scheveningseweg het buitengoed Zorgvliet.

In de tweede helft van de 19e eeuw begint de verstedelijking van het gebied tussen Scheveningen en Den Haag. Scheveningen wordt meer dan alleen een vissersdorp en breidt in oostelijke richting uit met onder andere de Duinstraat. Aan de zuidzijde wordt langs de Scheveningseweg een aantal villa’s gebouwd. Vanaf de Conradkade wordt door de duinen een verversingskanaal naar zee gegraven en een spoorverbinding naar Scheveningen aangelegd.
Langs de oostzijde van het kanaal wordt bovendien een weg aangelegd, die ter plaatse van de huidige Westduinweg met Scheveningen wordt verbonden

Het Geuzenkwartier bestaat uit een driehoek tussen de Van Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Deze buurt bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915 en beslaat ook het in 1888 aangelegde Verversingskanaal (officieel Afvoerkanaal).

In het ‘Geuzenkwartier’ zijn de meeste straten genoemd naar strijders uit de Tachtigjarige Oorlog, waaronder vele Geuzen, zoals Lumey, Boisot en Sonoy.
Kenau Simonsdochter Hasselaer (1526-1588/1589) was een scheepsbouwer en houthandelaar die bekend is geworden door de legende over haar verzet bij de verdediging van Haarlem tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Omschrijving & Kenmerken

KENAUSTRAAT 12 – IN DUURZAME RENOVATIE

Hoogwaardig en volledig gerenoveerd appartement op de eerste etage, met een nieuwe volledig geïsoleerde dakopbouw,  voorzien van een nieuwe luxe keuken, met alle gewenste inbouwapparatuur van Siemens, luxe badkamer en maar liefst twee terrassen! Een uniek project in het gezellige Geuzenkwartier.

* Indien u interesse heeft in de woning, kunt u contact met ons opnemen. In dit stadium kan de woning desgewenst gepersonaliseerd worden.

– Alle muren en vloeren worden volledig geïsoleerd
tevens wordt het gehele appartement voorzien van dubbel glas wat door deze maatregelen resulteert in een energielabel A !
– De elektriciteit wordt in zijn geheel vernieuwd
– Alle water-  en gasleidingen worden vervangen
– Nieuwe houten vloeren extra brede delen
– Nieuwe kozijnen en Skantrea deuren
– Nieuwe luxe keuken met alle gewenste inbouw apparatuur van Siemens
– Nieuwe zuinige combiketel icm een geheel nieuw centraal verwarmingssysteem

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

Entree op straatniveau, opgang met meterkast, toegang tot het appartement op de eerste verdieping, vanuit de hal treft u door de openslaande deuren de ruime living , LICHT EN RUIMTE zijn de kernwoorden van dit appartement, deze verdieping ontleend zich met recht voor wonen en eten , met aan de achterzijde de luxe keuken met een kookeiland voorzien van de volgende Siemens Studioline apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
Vanuit de keuken toegang tot het achtergelegen terras.
Vanuit de hal een separaat zwevend toilet met waskom fonteintje.

Op de tweede verdieping bevinden zich de Master bedroom met een heerlijk breed terras te betreden middels de openslaande deur, naastgelegen de tweede slaapkamer ook met een fijn formaat, en de badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en een vrijstaand bad.
Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator, alle wandkranen en inbouwdouche set is van geborsteld messing.
Vanuit de gang nog toegang tot een inbouwkast met de nieuwe CV ketel opstelplaats (Remeha CW5) en de wasmachineaansluiting.
Naast de inbouwkast het separaat zwevend toilet. Tevens vanuit hier kunt u het achtergelegen terras betreden.

* Indien u interesse heeft in de woning, kunt u contact met ons opnemen om een bezichtiging in te plannen.
Op dit moment is er nog eventuele inspraak mogelijk in bijvoorbeeld de keuken en muurkleuren! Gaande weg de renovatie vordert zullen er steeds meer zaken vast komen te staan.

Locatie
De woning ligt in de leuke woonbuurt het Geuzenkwartier, (naast het Statenkwartier) vlakbij de havens en het strand van Scheveningen, op loopafstand van de boulevard, strand en de winkels van de Frederik Hendriklaan/Willem de Zwijgerlaan. In de nabijheid diverse speeltuinen en parken. De woning is nabij diverse scholen en Internationale scholen gelegen. De tramhalte is vlakbij evenals andere openbaar vervoer opstappunten.
Het Zuiderstrandtheater met zijn diversiteit aan theater, opera en orkestspelen is om de hoek gelegen, een echte aanrader!

Prijs
Te Koop
Status
In Renovatie
Woningtype
Dubbele bovenwoning
Bouwjaar
1912
Oppervlakte
+- 110 m²
Kamers
4
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Geuzenkwartier
Buitenruimte
Twee terrassen

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!