Den Haag
Koningin Emmakade 198

Bekijk 13 Foto's

De filosofie van de woning

 

Hoe komt het toch dat ons grootste symbool van vrijheid tevens ook symbool staat voor binden en huisvesten…
Aristophanes liet zijn vogels een stad bouwen tussen de wolken toen ze niet meer welkom waren in Athene, tussen aarde en Olympus in. Waar redenaars, klagers en geleerden niet welkom waren.
De rede verteld ons dat heden ten dage, er geen plek is voor young professionals om zich in onze stad te vestigen.
Wij zeggen, jullie zijn van harte welkom, laat dit ons Nephelokokkugia zijn.
Hier op de grens tussen zand en veen, hemel en aarde, leggen wij de eerste steen voor 4 appartementen voor jullie.

“En vluchten vogels zag ik over gaan
tussen de nevelen, in de nieuwe dag ;
zich reppende met roep en vleugelslag
naar waar, in cirkeling, het theater lag..”

 

Hier aan de Koningin Emmakade hoek Groot Hertoginnelaan ligt ons theater, wij zijn vereerd om historische lessen de basis te laten vormen voor onze toekomst.

 

Architectuur

Hierboven een foto uit 1923 van de Koningin Emmakade 198, bovenop de kap is nog een sierelement uit de Neo-Renaissance te zien.

De meeste historische panden in Duinoord zijn gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw. Toen was in de bouwkunst de Neo-Renaissance erg in zwang. Kenmerkend zijn de rijke versieringen, torentjes en erkers en het gebruik van natuurstenen stoepen. In het vooroorlogse Duinoord vindt men een grote variëteit aan woningtypen; van vrijstaande villa’s aan de Groot Hertoginnelaan, grote herenhuizen rondom het Sweelinckplein, boven- en benedenwoningen met uitbouw in de achtertuin en bel-étages met souterrain. Dit laatste is tamelijk kenmerkend voor Duinoord omdat ze vrijwel alleen op zandgrond gebouwd kunnen worden.

Koningin Emmakade word gekenmerkt in Neo-Renaissance trant uit het einde van de 19e eeuw, in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein. Een aantal panden staan ook op de nationale monumentenlijst.

 

Points of interest

  1. Park Sorghvliet
  2. Zaal 3 Theater aan het Constant Rebecqueplein
  3. Palato, Italiaanse delicattesenwinkel en catering
  4. Winkelstraat Frederik Hendriklaan
  5. Omniversum en Museon

Geschiedenis

 

Het Regentessekwartier is gebouwd in de Veenpolder evenals het Zeeheldenkwartier, bekend onder de naam ’t Kleine Veentje. De Laan van Meerdervoort vormt globaal de scheiding tussen het veen en de zandgronden. De Beeklaan, genoemd naar de Haagse Beek, vormde de grens tussen ’t Kleine Veen tje en de Mientpolder. De formele uitleg van het stratenplan van het oudste deel van het Regentessekwartier, Koningsplein e.o., was in feite nog een voortzetting van de stadsuitbreiding van het Zeeheldenkwartier, die in het midden van de jaren tachtig van de 19e eeuw de Waldeck Pyrmontkade genaderd was. In het deel tussen de Koningin Emmakade en het Verversingskanaal zijn de straatnamen ontleend aan officieren die van 1830 tot 1839 de Belgische Opstand bevochten. Dit deel van de wijk stond oorspronkelijk bekend als het Veldherenkwartier. Deze naam wordt informeel nog steeds gebruikt, maar heeft geen officiële status. In de rest van de wijk zijn het uitvinders die hun naam geleend hebben aan de straten.

Het Koningsplein is genoemd naar koning Willem III. In meer steden is eind negentiende eeuw een Koningsplein ontstaan, ook als uiting van nationaal gevoel. De bebouwing van het Haagse Koningsplein weerspiegelt uitstekend de mentaliteit van deze stad: een tikje grandeur, maar voor de rest bescheiden burgerdom.

Na zo’n zes jaar, getuige een gevelsteen in de Van Swietenstraat uit 1892, was de buurt rond het Koningsplein, tussen de Koningin Emmakade en het Verversingskanaal, nagenoeg geheel volgebouwd. In de volgende tien jaar waren de huizen opgerukt tot over de Regentesselaan en langs de gehele Weimarstraat tot aan de Beeklaan. Rond 1910 was de hele wijk volgebouwd. Het gebied tussen het Verversingskanaal en de Marnixstraat was het laatste gebied dat bebouwd werd. In 1904 verdwenen daar de tuinderijen om plaats te maken voor de elektriciteitscentrale en de bebouwing rond de De Constant Rebecquestraat.

Omschrijving & Kenmerken

Koningin Emmakade 198 – IN DUURZAME RENOVATIE
In dit stadium zijn er nog diverse opties in het interieur design die door de koper gekozen mogen worden.

Een exclusieve parterre met een royale living aan de voorzijde, twee riante slaapkamers aan de achterzijde, een luxe badkamer voorzien van een vrijstaand bad en inloop douche en tenslotte een heerlijke tuin op het zuidwesten!

Met 10 minuten in het centrum, 10 minuten op het strand van Scheveningen en binnen minder dan 10 minuten bij de uitvalswegen, maakt dit appartement enorm centraal gelegen, in het rijk architectonische Duinoord.

Achter deze architecturale schoonheid van een voorgevel, verschuilen zich 4 luxe appartementen.
Deze worden duurzaam gerenoveerd, zullen klaar zijn voor de toekomst en met behoudt van alle schoonheden ook van een smaakvol interieur design worden voorzien.
In ieder appartement is een andere verrassende sfeer te vinden, met gedurfd kleurgebruik doch in toegankelijke tinten, waarin plaats is voor een warme haven voor de toekomstige bewoners.

Entree vanuit de algemene hal. Bij binnenkomst in het appartement is hoogstwaarschijnlijk de ruimtelijkheid de eerste indruk die u krijgt, dit door de uitzonderlijk hoge plafonds van ca. 3.40 m.
Aan de voorzijde de living welke met zijn immens hoge raampartijen voor een optimale daglichttoetreding zorgt.
De open keuken en woonkamer vloeien in elkaar over, de raampartij is voorzien van HR++ glas, waardoor er geen warmte verloren gaat en er geen sprake is van geluidsoverlast.
De luxe keuken is voorzien van alle desgewenste AEG/Siemens  inbouwapparatuur en een Quooker heetwaterkraan en een composieten werkblad.
De vloer is een lamelparket welke van de woonkamer drempelloos doorloopt tot en met de slaapkamers. Onder de vloeren werken wij met fermacell platen, welke bijdraagt in de geluidsdemping tussen de verdiepingen. Aan de achterzijde de Master bedroom, van ca. 20 m².
Naastgelegen slaapkamer nummer twee, welke toegang biedt tot de achtergelegen zonnige tuin van ca. 42 m² op het zuidwesten, via de Hollanderstraat is er toegang om bij de achterom te komen, zo is de tuin ook toegankelijk met de fiets.
Tussen de woon- en slaapkamers in, is de luxe badkamer gelegen.
Welke voorzien is van een prachtig tegel design, een vrijstaand Solid Surface bad, een inloop (regen)douche, een badmeubel met twee waskommen en inbouwwandkranen, een verlichte spiegel, elektrische vloerverwarming en een designradiator voor een warme handdoek.
Tenslotte is er op vanuit de gang nog een separaat toilet met fontein en de toegang tot de kelder.
De kelder biedt met een goede stahoogte van ca. 1.95m, ruim 15 m² aan extra opslagruimte in de woning.
De gehele renovatie staat in het teken van duurzaamheid en energiezuinigheid, zo isoleren wij ook de schil van het pand en wordt er een zuinige HR ketel geplaatst.
Niet alleen esthetisch maar ook bouwkundig is er sprake van een grondige renovatie, zodat wij ons doel om de ‘’woning klaar te maken voor de toekomst’’, behalen.

De schoonheid, luxe en sfeer van het appartement, vormen een harmonieuze combinatie.
Achter de karakteristieke, vroeg 20e -eeuwse voorgevel gaat een duurzaam geïsoleerde, energiezuinige woning verborgen waar het u aan niets zal ontbreken.

• Energielabel A  conform energiemaatwerkrapport
• Renovatie onder begeleiding van een bouwkundige
• Indeling en inrichting conform interieur design
• Algehele vernieuwing van alle technische installaties
• Alle verdiepingen voorzien van geluidsisolerende maatregelen
• Houten vloeren van Nederlandse fabricaat
• Originele elementen; ornamenten, lijsten, deurkozijnen gerestaureerd
• Luxe keuken voorzien van AEG / Siemens apparatuur
• Garantietermijn van 12 maanden van algehele renovatie

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
op aanvraag
Status
Te koop
Woningtype
Parterre
Bouwjaar
ca. 1916
Oppervlakte
ca. 89 m²
Kamers
3
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Duinoord
Buitenruimte
Tuin ca. 42 m²

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!