Aankoop en Inventarisatie

Bij ieder nieuw project hanteren wij hetzelfde vraagstuk , biedt deze woning ons de mogelijkheid om onze werkwijze en standaarden toe te passen. Daarbij gebruiken wij onze kennis en ervaring om deze mogelijkheden en perspectieven van een woning te zoeken en te vinden.

Kunnen wij deze woning energiezuinig maken ?

Welke materialen kunnen wij hier het beste gebruiken?

Wat gaan we vervangen, welke originele details kunnen gerestaureerd te worden?

Kortom, welke modificatie en transformaties moeten wij implementeren bij deze woning zodat die “ klaar is voor de toekomst “.

Plan van aanpak

Vanuit bovenstaande analyse en bevindingen gaan wij aan de slag met de concrete en uitvoerbare oplossingen.
Wie zijn de potentiële bewoners? Wat zijn hun wensen en behoeften?
Kiezen we in deze woning voor een loft, een dakopbouw of creëren we een dakterras. Hoe is de lichtinval in deze woning, realiseren we een open keuken of een tweede badkamer…?
De antwoorden van de inventarisatie vertalen wij in een plan van aanpak onder begeleiding van de architect , bouwkundige, constructeur en onze aannemer .De architect tekent het plan , bouwkundige en constructeur  vertalen
dit naar het plan van aanpak in de praktijk. Tenslotte voert de aannemer het uit.
De benodigde vergunningen worden aangevraagd om de duurzame renovatie te starten.

Duurzaam renoveren gaat verder dan een gebouw dat lang mee gaat. Het draait hierbij om het behoud van natuur en de mens.
Het optimaal benutten van een natuurlijk verschijnsel zoals zonlicht. Duurzaam bouwen zorgt voor efficiënte gebouwen met een aangename en gezonde sfeer, waardoor ze toekomstbestendig zijn. Wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen die kwalitatief het beste en wat verstandige langetermijnkeuzes zijn.
Daarbij kiezen wij vaak voor ;

 • Skantrae houten binnendeuren met het FSC en PEFC keurmerk verzamelkeurmerk STIP.
  Middels dit certificaat ben je ervan verzekerd een deur(en) in de woning te hebben , waarvan de productie op duurzame wijze tot stand is gekomen. Bomen die gebruikt zijn voor jouw Skantrae binnendeur komen uit duurzaam beheerde bossen.
  .
 • Onze Houten vloeren zijn van Hollandse Fabricaat en draagt ook het PEFC keurmerk, wat betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is, deze duurzame vloeren worden gelegd door een vakkundige , welke o.a. de vloer van het Vredespaleis en het Rijksmuseum onderhoudt!
  .
 • Duitse Nobilia keukens voorzien van Siemens keuken apparatuur, ook hierin maken wij de meeste duurzame en energiezuinige keuzes, zoals de inductiekookplaten voorzien van geïntegreerde afzuigsystemen.
  .
 • De meest energiezuinige HR ketels, meestal van Remeha welke bijdragen aan een hoger energielabel.
  .
 • Ecologisch Sisal tapijt. Sisal tapijt kent een lange levensuur , is zeer sterk, slijtvast en geluiddempend. Het is een 100% natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar
  .
 • Hoogwaardige isolatiematerialen met een hoge Resistance Construction waarde (oftewel Rc-waarde). Hoe laag de lambda waarde en hoe hoog de Rd waarde van een isolatiemateriaal is, bepaald hoe hoog de Rc waarde is.
  Een hoge Rc-waarde is beter in staat om in de winter de warmte in uw huis te houden en in de zomer juist er buiten!
  .
 • Ter aanvulling op de gevel-, muur- en dakisolatie ,maken wij bij zowel tussen- als begane grond vloeren gebruik van extra isolatie middels Fermacell vloerelementen, dit zijn twee gipsvezelplaten die op elkaar geplakt zijn en worden afgewerkt met een isolerende onderlaag , dit kan een laag van houtvezel, minerale wol, vilt of polystyreen zijn. De platen zijn brandwerend. Naast dat dit de bovenstaande Rc-waarde verhoogd, zorgt het ook voor een geluidsdemping tussen de vloeren en/of appartementen.
  .
 • Tenslotte nog wat informatie over het materiaal welke wij bewust kiezen voor onze waskommen en ligbaden in de woningen, namelijk Solid Surface. Solid surface is materiaal van hoge kwaliteit en heeft, zoals de naam al verklapt, een solide oppervlakte. Het bevat geen poriën en naden waardoor solid surface beter beschermt tegen schimmels en bacteriën. Bovendien is het bestendiger tegen krassen, ook vanwege de kristaldeeltjes die zijn opgenomen in de mix van grondstoffen. Het is een composiet, geproduceerd uit mineralen en harsen.Het materiaal is volledig recyclebaar waardoor het geen belasting van het milieu veroorzaakt. Daarnaast is het materiaal ontzettend sterk en gaat dan ook lang mee.
  Door zijn massieve materiaal zijn producten van solid surface schokbestendig.

  .

De Duurzame Renovatie kan beginnen.

 

De Duurzame Renovatie

Onze aannemer en zijn team , welke onder begeleiding werkt van de architect en bouwkundige , brengen alle ontstane ideeën , vernieuwingen en restauraties ten uitvoer volgens het plan van aanpak.

Tussentijds worden alle renovaties intensief gecontroleerd door de opzichter en de architect.
“Notice, adjust and evolve “ .

Verbouwen is een organisch proces wat elke dag weer om een nieuw inzicht vraagt. Soms ,geheel onverwacht, ontdekken wij bijvoorbeeld een prachtig verborgen plafond welke vraagt om behouden te worden voor de toekomstige generaties.
En ook dan bied onze werkwijze voldoende flexibiliteit om onze plannen ten positieve te veranderen. Standaard worden onze projecten altijd uitgevoerd met :

Nieuwe elektra en leidingwerk

Nieuwe CV installatie en energiezuinige combiketel

Stuc- en schilderwerk

Isolatie

Sanitair

Keuken met diverse inbouw apparatuur

Parketvloer en bijpassende plinten

Wat resulteert in de woningen gerealiseerd door Cattenburg.

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!