Den Haag
Archimedesstraat 78

Bekijk 26 Foto's

De filosofie van de woning

”Eens zal ik gaan

tot waar de Ongeschonden Roos voor eeuwig bloeit… ”

Een mens is niet geboren om naar eeuwigheid te leven, oneindig is een theoretisch begrip net achter de horizon, we proeven zijn aanwezigheid, voelen de drang, maar vergeten het in een vluchtig moment.

Wat is de volgende lotsbestemming voor deze woning vroegen wij ons af aan de tekentafel, wie of wat zal hij huisvesten , welke aller gewone dagen  zal hier geleefd worden.

” Eens” zegt Gérard Reve, maar waarom eens… en waarom niet nu? Waarom niet vandaag, waarom niet vandaag aarden en zien groeien.

Ons streven; een prachtig familie huis, ruim opgezet, klaar voor de toekomst, genoeg ruimte binnen en buiten en misschien niet voor eeuwig maar wel gereed voor de volgende generatie.

Architectuur

Archimedes van Syracuse (Syracuse, 287 v.Chr. – aldaar, 212 v.Chr.) was een Griekse wiskundige, natuurkundige, ingenieur, uitvinder en sterrenkundige.

De Archimedesstraat is gelegen in de wijk Duinoord, deze toont een zeer afwisselend straatbeeld door zijn gevarieerde stratenpatroon en (openbare)ruimtes. Het kromlijnig straatbeloop is kenmerkend voor de wijk en zorgt voor verrassende zichtlijnen.
De Groot Hertoginnelaan illustreert dit wel het sterkst. Opvallend over de helft van de laan is de open bebouwingsstructuur waar de wijk grenst aan Zorgvliet.
Hier vormt het geheel van bebouwing, straatprofiel, plantsoen en water een fraaie en soepele overgang naar de villawijk.
Stilistisch vormt de bebouwing van Duinoord een homogeen beeld, bepaald door de late 19de eeuw dominante neo-renaissancestijl.

Kenmerkend zijn hoge bouwlagen en gevels in schoon metselwerk met talloze in natuursteen of pleisterwerk uitgevoerde ornamenten.
Het gebruik van houten erkers en wisselende gevelbeëindigingen dragen sterk bij aan het schilderachtige effect van deze architectuur.
In de Archimedesstraat geven de erkers een sterk architectonisch beeld.
De verscheidenheid in materiaalgebruik en ornamentenring en de geslaagde stadssilhouetten geven deze wijk een bijzonder sterke samenhang in structuur en bebouwingsbeeld.

Tenslotte is een deel van de wijk Duinoord benoemd tot Rijksbeschermd stadsgezicht , waaronder de Archimedesstraat.

Points of interest

  1. De winkelstraat Reinkenstraat, met veel horeca-, ambachts- en speciaalzaken
  2. Café Madeleine, waar je terecht kunt voor een lekker ontbijt of lunch
  3. Café Franklin
  4. Sunny Court, de verscholen stadstuin met een verbazingwekkende grootte, bereikbaar vanaf de Lvm
  5. Da Braccini, verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland

Geschiedenis

 

In 1891 diende de Haagse bankier dr. D. P. Scheurleer bij de gemeente een plan in, dat in gewijzigde vorm in 1892 werd overgenomen door de ”N.V. Haagse Bouwgrond Maatschappij Duinoord”. Deze maatschappij had hiervoor ten zuidwesten van het Zeeheldenkwartier grote grondaankopen gedaan. De op deze zandgronden nieuw te bouwen woonwijk was voornamelijk bestemd voor welgestelden. Het oorspronkelijke plan werd door de directeur van de Dienst Gemeentewerken, ir. I.A. Lindo, onder meer in verkeerstechnisch opzicht gewijzigd, waardoor betere aansluitingsmogelijkheden met bestaande (en nieuw te bouwen) wijken werden gerealiseerd. De aanleg kwam tussen 1892 en omstreeks 1902 tot stand.  De zuidwestelijke begrenzing van de wijk werd bepaald door het Afvoerkanaal en het tracé van de stoomtram naar Scheveningen. Deze trambaan liep op het traject Reinkenstraat – Carnegielaan achter de huizen van de Obrechtstraat.
De Maatschappij ” Duinoord”, die speculatiebouw als in het Zeeheldenkwartier wenste te voorkomen, schreef in 1892 een prijsvraag uit voor gevelontwerpen, waarop architecten en bouwondernemers konden inzenden. Met als resultaat diverse gedetailleerde gevels.

Omschrijving & Kenmerken

ARCHIMEDESSTRAAT 78 – IN DUURZAME RENOVATIE

Hoogwaardig en volledig gerenoveerde driedubbel bovenhuis voorzien van een luxe keuken met kookeiland, met alle gewenste inbouwapparatuur, maar liefst vier slaapkamers, twee luxe badkamers met vloerverwarming en een heerlijk terras en balkon op het zuiden.

Een uniek project in het prachtige Duinoord.
De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en het HR++ glas maken de woning zeer energiezuinig.

Entree op straatniveau, hal met meterkast en binnentrap naar de eerste verdieping van het appartement,
vanuit de hal treft u middels de openslaande deuren de ruime living,
met aan de voorzijde de woonkamer , welke is voorzien van een hongaarse puntvloer, de erker heeft een zithoekje en het houtwerk is in een grijstaupe kleur geschilderd, de kernwoorden van deze woning zijn LICHT en RUIMTE, aan de achterzijde gelegen de keuken met een kookeiland en voorzien van de volgende Siemens apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
In de hele woning plaatsen wij Nowak glas. Dit is isolatieglas met optimale zon- en geluidwerende eigenschappen die door de uitstekende isolatiewaarden duidelijk bijdraagt aan een verlaging van de energiekosten.
Dit object heeft een speciale flair, waardoor de dynamiek van de drukke stad even verdwijnt zodra je hier binnen bent.
De verschillende verdiepingen, de diversiteit van modern luxe en authenticiteit zorgt voor de ideale woning!
Alle kleuren gecombineerd met de warme houten vloer, geven de woning sfeer. Zelfs op de gang wordt gedacht aan alle details en komt er een prachtig posterbehang.
Op de tweede verdieping zijn drie goed formaat slaapkamers, de eerste badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en een verlichte en een verwarmde verlichte spiegel. Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator, alle wandkranen en inbouwdouche set is van geborsteld messing.
Op de derde verdieping, een ruime slaapkamer met een tweede badkamer en aangrenzend dakterras.
Deze etage kan geheel naar eigen wens worden ingedeeld en is bij uitstek ook ideaal om als gastenverblijf of werkkamer te dienen. ( Met een subliem uitzicht ! )
Een heerlijk lichte topverdieping met een prachtig uitzicht.
De badkamer voorzien van een inloop regendouche, een vrijstaand bad en een badmeubel met wederom twee Solid Surface waskommen.

– Alle muren en vloeren worden volledig geïsoleerd
tevens wordt het gehele appartement voorzien van HR++ glas
– De elektriciteit wordt in zijn geheel vernieuwd
– Alle water- en gasleidingen worden vervangen
– Nieuwe houten vloeren
– Nieuwe kozijnen
– Nieuwe luxe keuken met alle gewenste inbouw apparatuur van Siemens
– Nieuwe zuinige combiketel icm een geheel nieuw centraal verwarmingssysteem met een Remeha Avanta CW5 2021
– Tevens een nieuw opgerichte VvE

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
 een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
op aanvraag
Status
Verkocht
Woningtype
Driedubbel bovenhuis
Bouwjaar
1909
Oppervlakte
ca. 169 m²
Kamers
7/8
Slaapkamers
4
Badkamers
2
Ligging
Duinoord
Buitenruimte
Terras en balkon
Er is geen plattegrond gevonden.
Er is geen plattegrond gevonden.
Er is geen plattegrond gevonden.

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!