Den Haag
Celsiusstraat

Bekijk 21 Foto's

Architectuur

Celsius is een temperatuurschaal vernoemd naar de Zweedse astronoom Anders Celsius (1701-1744), die deze schaal voor het eerst voorstelde in 1742.
De bebouwing van het Valkenboskwartier wordt gekenmerkt door aaneengesloten gevelwanden in de rooilijn.
Het merendeel van de panden kent een opbouw van drie bouwlagen met een plat dak of kap, waarin de Neo-renaissance en overgangsarchitectuur
als architectuurstroming van sobere baksteen bepalend is voor het gevelbeeld.
Deze woning had een plat dak en hierop is de dakopbouw gerealiseerd.
De wijk is van belang vanwege de stedenbouwkundige, cultuur- en architectuurhistorische waarden.

Points of interest

1. Het aangrenzende Newtonplein, wat als klein park benoemd kan worden, voorzien van een speeltuin, voetbalveld en fitness attributen.
2. Nog meer groen in de ”verborgen” stadstuin Emma’s hof, entree vanaf  de poort in de Galileistraat.
3. Restaurant ‘Da Braccini’, verkozen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland!
4. Café Madeleine , een klein ‘Frans’ cafeetje , om heerlijk te ontbijten en te lunchen.
5. Het stadse theater van het valkenbos- en regentessekwartier, ” de Nieuwe Regentes”.

De Celsiusstraat is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.

Geschiedenis

Het Valkenboskwartier, gelegen in de vroegere Mientpolder, dankt haar naam aan de voormalige buitenplaats Valkenbosch op de kruising van de Valkenboskade en de Mient. De buitenplaats is in 1857 afgebroken.
De stedenbouwkundige aanleg is in feite een voortzetting van de stedenbouwkundige opzet van Regentessekwartier grotendeels gebaseerd op het stratenplan van ir. I.A. Lindo. Een groot aantal straten dat van het Regentessekwartier uitkomt op de Beeklaan vindt zijn vervolg in het Valkenboskwartier. Door de vergelijkbare stedenbouwkundige opzet, de continuering van het stratenpatroon en het bebouwingsbeeld lopen beide wijken nagenoeg in elkaar over.
Het gebied omsloten door de Weimarstraat, Valkenboskade, Laan van Meerdervoort en Fahrenheitstraat, dat tussen ca. 1910-1915 als laatste onderdeel tot stand kwam, is onderdeel van het uitbreidingsplan van Lindo uit 1903 en overgenomen door Berlage (1908).
De Weimarstraat kreeg al snel een belangrijke winkelfunctie, die in de loop van de 20e eeuw verder werd versterkt. Ook in de Beeklaan, de Edisonstraat, de Copernicusstraat en in mindere mate de Laan van Meerdervoort en de Valkenboskade is de oorspronkelijke woonfunctie gedeeltelijk vervangen door niet-woonfuncties zoals detailhandel, dienstverlening en horeca.

Omschrijving & Kenmerken

CELSIUSSTRAAT 139A

Op zeer indrukwekkende en grondige wijze, luxe gerenoveerd appartement!
De woning heeft een luxe open keuken , voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur van Siemens StudioLine, een luxe badkamer met marmerlook tegels en een heerlijke living.
De duurzaam geïsoleerde muren, vloeren en plafonds en Nowak isolatieglas maken de woning zeer energiezuinig wat resulteert in een Energielabel A.

Door de ruimte, openheid en de grote raampartij aan zowel de voor- als achterzijde van de woning is er veel daglichttoetreding, de indeling is zo gecreëerd dat de ruimte optimaal benut wordt, zo vloeit het slaap- en woongedeelte in elkaar over, aan de voorzijde is er middels de schuifdeuren de slaapkamer te betreden, deze kan worden afgesloten maar de deuren kunnen elkaar ook in het midden treffen waardoor de lichtinval weer toeneemt in het de living. Dat zorgt voor een prettige woonambiance die hierdoor van nature aanwezig is in de woning.

Entree op straatniveau, gang met meterkast, entree appartement , direct vanuit de hal komt u in de ruime lichte woonkamer , welke is voorzien van een eiken houten lamelparket , met als centraal punt de open keuken in het midden met houtlook voorzien van een marmerkleurige natuurstenen aanrechtblad , soft close kastruimte en voorzien van de volgende inbouwapparatuur van Siemens Studioline; vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap , koel- en vriescombinatie en een oven (bedienbaar via Wifi).
Aan de achterzijde treft u vanuit de achterkamer middels de openslaande deuren het balkon, welke is voorzien van nieuw Meranti houtwerk met een hoge duurzaamheidsklasse.
Tevens aan de achterzijde , de tweede slaapkamer/studeerkamer. De luxe badkamer treft u in het midden, met marmerlook tegels, een inloop regendouche, houten badkamermeubel met een waskom van het duurzame en hygiënische materiaal Solid Surface, zwevend toilet en daarboven de kast met de nieuwe HR Ketel Remeha Avanta CW5.
Vanuit de woonkamer tenslotte toegang tot een vaste kast waar de wasmachine aansluiting zich bevindt.

Locatie
De Celsiusstraat ligt in de gezellige wijk Valkenboskwartier en is een zijstraat van de Weimarstraat , met een groot scala aan speciaalzaken, grotere ketens en diverse horeca.
De Weimarstraat is ook een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën.
Zowel in de lente als in de zomer wordt een straatfestival georganiseerd waarbij een Home Made Market, een Foodtruckfestival en een kindervrijmarkt in één geschoven worden.
Op de website van Cattenburg Vastgoed leest u meer over de geschiedenis, point of Interest en de architecteur van de wijk, tevens vind u hier de filosofie van de architect terug.

Bijzonderheden:
– Energielabel A
– Volledig Geïsoleerd
– Houten kozijnen, dubbel Nowak isolatieglas
– Bouwjaar 1911
– Zojuist geheel grondig gerenoveerd met een geheel nieuwe Elektra, water- en gasleidingen
– Nieuwe combiketel HR Remeha Avanta CW5 uit 2020
– Eiken houten lamelparket
– Eigen grond
– Beschermd Stadsgezicht
– VvE actief, bijdrage 40,- p/m
– Garantie van 1 jaar op de gehele verbouwing

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
” een woning die klaar is voor de toekomst”

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Prijs
Verkocht
Status
Verkocht
Woningtype
Tussenverdieping
Bouwjaar
1911
Oppervlakte
ca. 58 m²
Kamers
3
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Valkenboskwartier
Buitenruimte
Balkon

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!