Den Haag
Bazarstraat 16

Bekijk 11 Foto's

De filosofie van de woning

´´ De Bazar is van oudsher de verzamelplaats waar alle rijkdommen van de bekende wereld wordt verzameld. Geuren, artefacten, kunst, dromen, verhalen, alles omgeven in mystiek.
De voeding voor de verlangende geest.

De geschiedenis van deze straat leert ons ook waar deze prachtige Haagse straat zijn naam aan dankt.

Vele muren vormen een huis, hier waant u zich in het verre oosten.
Badkamer met de vormingen van een hamam, een study ingericht met de invloeden van een botanische tuin, patrijspoort met speels licht.

Drie appartementen, drie bewoners en een ontelbaar aantal verhalen, aan ons om onze eigen ´´ Bazar ´´ te vormen. ´´

Architectuur

Rijksmonumenten
Bazarstraat 1. Gebouwd: ca. 1860. Bouwstijl: eclecticisme.
Bazarstraat 40. Gebouwd: 1899-1900. Bouwstijl: Art Nouveau.
Bazarstraat 40 is samen met de vier panden Anna Paulownaplein 10 t/m 16 als een bouwblok ontworpen door architect J.W. Bosboom. Allen zijn Rijksmonumenten.

Het Zeeheldenkwartier is een overwegend gaaf voorbeeld van een in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw gerealiseerde uitbreidingswijk voor de middenstand waarvoor het rechte verkavelingspatroon en het gesloten bouwblok kenmerkend zijn. Van hoge kwaliteit zijn de vele verbouwingen die tussen 1900 en 1915 zijn gerealiseerd, waarbij met name de winkelfunctie op de begane grond van winkelpuien in neo-renaissance en Art Nouveau stijl opvalt.

Typerend zijn:
-het overwegend goed bewaarde bebouwingsbeeld bestaande uit panden van 2 of 3 lagen met door pannen gedekte daken uit het tweede en derde kwart van de 19e eeuw dat een gaaf ensemble vormt in samenhang met het stedenbouwkundige patroon van rechte straten,
-de typologie van gesloten bouwblokken,
-de doorbraak van de Vondelstraat als herinnering aan het uitbreidingsplan van Berlage met hoogwaardige architectuur,
-de waarde van het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein als open pleinen in een verder sterk verdichte woonwijk,
-de overheersende architectuurstroming van het eclecticisme in het oostelijk deel van de wijk,
-de mengvorm van architectuur, waarin ook neorenaissance motieven worden gebruikt in het westelijk deel van de wijk.

Points of interest

1. Room , de heerlijkste Lunchroom van het plein
2. Het beeld van ‘ Anna Paulowna’ op het gelijknamige plein
3. Piet Heinstraat vol met unieke winkel- en horeca concepten
4. Walter Bennedict aan de Denneweg
5. Paleistuinen

Geschiedenis

De Bazarstraat werd door Dirk de Boer aangelegd in 1868 als verbindingsweg tussen de Sophialaan en de Anna Paulownastraat, in zijn tuin achter de Grote Koninklijke Bazar, één van de eerste warenhuizen van Nederland (zie foto), aan de Zeestraat waarvan hij de eigenaar was, en noemde hem naar de Bazar.
In 1868 werd de Bazarstraat voor het publiek geopend en in 1871 nam de gemeente de straat over. Er werden in de straat vooral ruime, statige huizen voor welgestelden gebouwd.
In de Grote Koninklijke Bazar werden Oosterse spullen verkocht, vazen en tapijten. Veel belangrijke Hagenaren kochten daar spullen zoals de koning maar ook Hendrik Willem Mesdag. Een paar vazen die hij daar kocht zijn zelfs nog te zien in het museum van de Panorama Mesdag.
Na 1900 ging het slechter met de Bazar. Door de economische crisis hadden ook de rijken in Den Haag minder te besteden en was er meer concurrentie van andere winkels. In 1927 is de bazaar gesloten.

Rond 1905 zat op Bazarstraat nr. 8 enkele jaren het Inhalatorium van Dr. Baéza, waar mensen de lucht van geneeskrachtige kruiden inhaleerden. Op nummer 20 was begin 1900 het dansinstituut van Hendrik Koopmans gevestigd. Hij gaf samen met zijn dochter les in dansen als de Menuet, de Gavotte en de modernere Two Steps. Op nummer 17-19 zat het toen bekende restaurant ‘’ Restaurant de Bazarstraat ‘’

Omschrijving & Kenmerken

BAZARSTRAAT 16  – IN DUURZAME RENOVATIE

Dit hoogwaardige, volledig gerenoveerde appartement gelegen in een historisch herenhuis is voorzien van een elegante open keuken met een stijlvol kookeiland en netjes weggewerkte inbouwapparatuur als middelpunt. De zachte aarden tinten creëren de perfecte sfeer voor ontvangst.
De masterbedroom is voorzien van een grote inloopkast, met voldoende ruimte om alles op te bergen.
De luxe badkamer, compleet met vloerverwarming en design douche, ligbad en badmeubel met dubbele wastafel ; biedt een oase van rust om te ontsnappen na een lange dag. De grote open woonkamer kijkt uit op de prachtige tuin (ca. 52m²).
De grote accordeondeuren die een panoramisch uitzicht op de tuin bieden, laten het licht weelderig de kamer binnenstromen en creëren het binnen- en buitenleven , een kenmerk van de Nederlandse architectuur . Dus u kunt het hele jaar door van de tuin genieten.
Dit uniek mooie project is gunstig gelegen in het Zeeheldenkwartier/Mesdagkwartier.

Entree op straatniveau, hal met meterkast en voordeur tot het appartement, vanuit de hal treft
u aan de voorzijde de Master bedroom met een prachtig interior design en voorzien van een inloopkast.
Naastgelegen de badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, vrijstaand bad, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en een verlichte spiegel. Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator.
Tussengelegen de toegang tot de kelder van ca. 20 m² , welke bij uitstek ideaal is als wasmachine opstelplaats en/of als voorraad opslag.
Aan het einde van de gang treft u aan uw linkerhand slaapkamer nummer twee en aan uw rechterhand de zeer ruime living , de achterzijde van de woning leent zich met recht voor wonen en eten , met een luxe keuken en een kookeiland voorzien van de volgende Siemens/ AEG apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
Ter hoogte van de keuken is er ruimte om een eetkamer te creëren, aan de tuinzijde treft u de living met een fijne
lichtinval en middels de harmonica deur van ruim 6 meter lang, toegang tot de achtergelegen , diepe tuin van ca. 52 m² gelegen op het Zuidoosten.

• Energielabel A (++) conform energiemaatwerkrapport
• Renovatie onder begeleiding van een bouwkundige
• Indeling en inrichting conform interieur design
• Algehele vernieuwing van alle technische installaties
• Alle verdiepingen voorzien van geluidisolerende maatregelen
• Nieuwe kozijnen en houten vloeren van Nederlandse fabricaat
• Originele elementen; ornamenten, lijsten, deur kozijnen gerestaureerd
• Luxe keuken voorzien van AEG / Siemens apparatuur
• Garantietermijn van 12 maanden van algehele renovatie

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
een woning die klaar is voor de toekomst

DE WIJK
De wijk kenmerkt zich door vele winkeltjes, horeca gelegenheden maar ook veel geschiedenis, welke is terug te zien in de jugendstil panden en de overige architectuur uit de 19e eeuw.
De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat en de Anna Paulownastraat.
Hier vindt je de leukste woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kledingwinkeltjes , supermarktjes, vintage- en boekenwinkels en tal van speciaalzaken.
Zeeheldenkwartier kenmerkt zich door de vele musea , culturele bezienswaardigheden en vele events die worden georganiseerd
In de wijk is er normaliter iedere week wel een markt of event te vinden.
Het is op loopafstand van het centrum, in de Paleistuinen kunt u zich even terugtrekken in het groen om een heerlijke wandeling te maken. Eveneens langs de kade, welke binnenkort er weer heel anders uit zal zien door alle nieuwe plannen m.b.t het openen van het Piet Heinplein voor de vaart.

Prijs
€ 830.000,- k.k.
Status
Te koop
Woningtype
Parterre
Bouwjaar
1900
Oppervlakte
ca. 101 m²
Kamers
4
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Ligging
Zeeheldenkwartier / Mesdagkwartier
Buitenruimte
ca. 52 m² Tuin

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!