Den Haag
Snelliusstraat 80

Bekijk 8 Foto's

Architectuur

 

Willebrord Snellius (born Willebrord Snel van Royen) 13 June 1580 – 30 October 1626 was a Dutch astronomer and mathematician, known in the English-speaking world as Snell. In the west, especially the English speaking countries, his name is attached to the law of refraction of light (Snell’s law).

De Snelliusstraat is gelegen in de wijk Duinoord, deze toont een zeer afwisselend straatbeeld door zijn gevarieerde stratenpatroon en (openbare)ruimtes. Het kromlijnig straatbeloop is kenmerkend voor de wijk en zorgt voor verrassende zichtlijnen.
De Groot Hertoginnelaan illustreert dit wel het sterkst. Opvallend over de helft van de laan is de open bebouwingsstructuur waar de wijk grenst aan Zorgvliet.
Hier vormt het geheel van bebouwing, straatprofiel, plantsoen en water een fraaie en soepele overgang naar de villawijk.
Stilistisch vormt de bebouwing van Duinoord een homogeen beeld, bepaald door de late 19de eeuw dominante neo-renaissancestijl.

Kenmerkend zijn hoge bouwlagen en gevels in schoon metselwerk met talloze in natuursteen of pleisterwerk uitgevoerde ornamenten.
Het gebruik van houten erkers en wisselende gevelbeëindigingen dragen sterk bij aan het schilderachtige effect van deze architectuur.
De verscheidenheid in materiaalgebruik en ornamentenring en de geslaagde stadssilhouetten geven deze wijk een bijzonder sterke samenhang in structuur en bebouwingsbeeld.

Tenslotte is een deel van de wijk Duinoord benoemd tot Rijksbeschermd stadsgezicht , waaronder de Snelliusstraat.

Points of interest

 

  1. De winkelstraat Reinkenstraat, met veel horeca-, ambachts- en speciaalzaken
  2. Café Madeleine, waar je terecht kunt voor een lekker ontbijt of lunch
  3. Café Franklin
  4. Sunny Court, de verscholen stadstuin met een verbazingwekkende grootte, bereikbaar vanaf de Lvm
  5. Da Braccini, verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland

 

Geschiedenis

In 1891 diende de Haagse bankier dr. D. P. Scheurleer bij de gemeente een plan in, dat in gewijzigde vorm in 1892 werd overgenomen door de ”N.V. Haagse Bouwgrond Maatschappij Duinoord”. Deze maatschappij had hiervoor ten zuidwesten van het Zeeheldenkwartier grote grondaankopen gedaan. De op deze zandgronden nieuw te bouwen woonwijk was voornamelijk bestemd voor welgestelden. Het oorspronkelijke plan werd door de directeur van de Dienst Gemeentewerken, ir. I.A. Lindo, onder meer in verkeerstechnisch opzicht gewijzigd, waardoor betere aansluitingsmogelijkheden met bestaande (en nieuw te bouwen) wijken werden gerealiseerd. De aanleg kwam tussen 1892 en omstreeks 1902 tot stand.  De zuidwestelijke begrenzing van de wijk werd bepaald door het Afvoerkanaal en het tracé van de stoomtram naar Scheveningen. Deze trambaan liep op het traject Reinkenstraat – Carnegielaan achter de huizen van de Obrechtstraat.
De Maatschappij ” Duinoord”, die speculatiebouw als in het Zeeheldenkwartier wenste te voorkomen, schreef in 1892 een prijsvraag uit voor gevelontwerpen, waarop architecten en bouwondernemers konden inzenden. Met als resultaat diverse gedetailleerde gevels.

Omschrijving & Kenmerken

SNELLIUSSTRAAT 80 – IN DUURZAME RENOVATIE

Een uniek project in het prachtige Duinoord.
De duurzaam geïsoleerde schil en het HR++ glas maken de woning zeer energiezuinig.

Entree op straatniveau, hal met meterkast welke is voorzien van een prachtige tegelvoer een prachtige nis in de vorm van een boog en speelse, maar harmonieuze kleuren op de muur.
Aan de voorzijde de woonkamer, welke is voorzien van een houten vloer, originele ornamentenplafonds en een prachtige schuifseparatie in het midden de kernwoorden van deze woning zijn LICHT en RUIMTE, aan de achterzijde gelegen de eetkamer en keuken met een kookeiland voorzien van de volgende Siemens apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
De keuken is voorzien van een tegelvloer en heeft naast veel kastwerk ook een leuk zitje in de hoek en het eiland heeft een exclusief item, namelijk een build-in vitrinekast.
In de hele woning plaatsen wij Nowak glas. Dit is isolatieglas met optimale zon- en geluidwerende eigenschappen die door de uitstekende isolatiewaarden duidelijk bijdraagt aan een verlaging van de energiekosten.
Naast de woonkamer gelegen een semi open kantoor/studeerruimte, welke met een glaswand toch voor de benodigde stilte kan zorgen indien gewenst.
Dit object heeft een kleurrijk karakter en een heerlijke tuin welke veel rust (en groen) biedt in een stadse omgeving.
De verschillende verdiepingen, de diversiteit van modern luxe en authenticiteit zorgt voor de ideale woning!
Alle kleuren gecombineerd met de warme houten vloer, geven de woning sfeer.
Op de parterre is een goed formaat slaapkamer, de eerste badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en een verlichte spiegel. Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator, alle wandkranen en inbouwdouche set is van geborsteld messing.
Tenslotte is er onder de trap het separate toilet van de begane grond.

Op de eerste en tweede verdieping zijn er hetzelfde formaat slaapkamers als de Master bedroom op begane grond, tenslotte is er op de derde verdieping de technische ruimte en de tweede badkamer, welke is voorzien van een inloopdouche, een vrijstaand bad en een badmeubel met wederom twee Solid Surface waskommen.

– Een geïsoleerde schil en het gehele appartement voorzien van HR++ glas
– De elektriciteit wordt in zijn geheel vernieuwd
– Alle water- en gasleidingen worden vervangen
– Nieuwe houten vloeren
– Nieuwe luxe keuken met alle gewenste inbouw apparatuur van Siemens
– Nieuwe zuinige combiketel icm een geheel nieuw centraal verwarmingssysteem met een Remeha Avanta CW5 2021

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
 een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
op aanvraag
Status
Te koop - In Renovatie
Woningtype
Parterre met tussenopbouw
Bouwjaar
1904
Oppervlakte
c. 148 m²
Kamers
6
Slaapkamers
3
Badkamers
2
Ligging
Duinoord
Buitenruimte
51 m² tuin Zuidoosten

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!