Den Haag
Snelliusstraat 80

Bekijk 37 Foto's

De filosofie van de woning

“ I could count twenty such …
Who strive …
To paint a little thing like that you smeared
Carelessly passing with your robes afloat–
Yet do much less … –so much less! “

Robert Browning

Een woning, die aanvoelt als een zomerbries, luchtig en zacht, verkoelend en fijn.
Een woning waarbij de muren niet als obstakels aanvoelen,
waarbij genegenheid hand in hand gaat met ruimtelijkheid.
We hebben getracht om een thuis te creëeren die een glimlach tovert in ieders gezicht.
Zoals altijd weer, energiezuinigheid, duurzame materialen, kwalitatief meest hoogwaardige afwerking zijn de pilaren en het fundament van ons streven .

“ Though they come back and cannot tell the world.
… Somebody remarks “

Hier mogen we met recht en trots spreken, “ welkom , gerealiseerd door ons “ .

Architectuur

 

Willebrord Snellius (born Willebrord Snel van Royen) 13 June 1580 – 30 October 1626 was a Dutch astronomer and mathematician, known in the English-speaking world as Snell. In the west, especially the English speaking countries, his name is attached to the law of refraction of light (Snell’s law).

De Snelliusstraat is gelegen in de wijk Duinoord, deze toont een zeer afwisselend straatbeeld door zijn gevarieerde stratenpatroon en (openbare)ruimtes. Het kromlijnig straatbeloop is kenmerkend voor de wijk en zorgt voor verrassende zichtlijnen.
De Groot Hertoginnelaan illustreert dit wel het sterkst. Opvallend over de helft van de laan is de open bebouwingsstructuur waar de wijk grenst aan Zorgvliet.
Hier vormt het geheel van bebouwing, straatprofiel, plantsoen en water een fraaie en soepele overgang naar de villawijk.
Stilistisch vormt de bebouwing van Duinoord een homogeen beeld, bepaald door de late 19de eeuw dominante neo-renaissancestijl.

Kenmerkend zijn hoge bouwlagen en gevels in schoon metselwerk met talloze in natuursteen of pleisterwerk uitgevoerde ornamenten.
Het gebruik van houten erkers en wisselende gevelbeëindigingen dragen sterk bij aan het schilderachtige effect van deze architectuur.
De verscheidenheid in materiaalgebruik en ornamentenring en de geslaagde stadssilhouetten geven deze wijk een bijzonder sterke samenhang in structuur en bebouwingsbeeld.

Tenslotte is een deel van de wijk Duinoord benoemd tot Rijksbeschermd stadsgezicht , waaronder de Snelliusstraat.

Points of interest

 

  1. De winkelstraat Reinkenstraat, met veel horeca-, ambachts- en speciaalzaken
  2. Café Madeleine, waar je terecht kunt voor een lekker ontbijt of lunch
  3. Café Franklin
  4. Sunny Court, de verscholen stadstuin met een verbazingwekkende grootte, bereikbaar vanaf de Lvm
  5. Da Braccini, verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland

 

Geschiedenis

In 1891 diende de Haagse bankier dr. D. P. Scheurleer bij de gemeente een plan in, dat in gewijzigde vorm in 1892 werd overgenomen door de ”N.V. Haagse Bouwgrond Maatschappij Duinoord”. Deze maatschappij had hiervoor ten zuidwesten van het Zeeheldenkwartier grote grondaankopen gedaan. De op deze zandgronden nieuw te bouwen woonwijk was voornamelijk bestemd voor welgestelden. Het oorspronkelijke plan werd door de directeur van de Dienst Gemeentewerken, ir. I.A. Lindo, onder meer in verkeerstechnisch opzicht gewijzigd, waardoor betere aansluitingsmogelijkheden met bestaande (en nieuw te bouwen) wijken werden gerealiseerd. De aanleg kwam tussen 1892 en omstreeks 1902 tot stand.  De zuidwestelijke begrenzing van de wijk werd bepaald door het Afvoerkanaal en het tracé van de stoomtram naar Scheveningen. Deze trambaan liep op het traject Reinkenstraat – Carnegielaan achter de huizen van de Obrechtstraat.
De Maatschappij ” Duinoord”, die speculatiebouw als in het Zeeheldenkwartier wenste te voorkomen, schreef in 1892 een prijsvraag uit voor gevelontwerpen, waarop architecten en bouwondernemers konden inzenden. Met als resultaat diverse gedetailleerde gevels.

 

 

 

Omschrijving & Kenmerken

SNELLIUSSTRAAT 80 – DUURZAAM GERENOVEERD

Een uniek project in het prachtige Duinoord.
De duurzaam geïsoleerde schil en het HR++ glas maken de woning zeer energiezuinig.

Entree op straatniveau, binnenkomst in de vestibule welke toegang biedt tot de hal. Deze is voorzien van een prachtige tegelvoer en speelse, maar harmonieuze kleuren op de muur.
Aan de voorzijde de woonkamer, welke is voorzien van een houten vloer, originele ornamentenplafonds welke door ons team zijn gerestaureerd en een prachtige schuifseparatie in het midden.

De woning heeft grote ramen aan zowel de voor- als achterzijde, waardoor het licht zijn weg van voor naar achteren vindt.
De woonkamer is voorzien van een elektrische haard.
Middels de schuifseparatie met glas-in-lood treft u de eetkamer en keuken met een kookeiland voorzien van de volgende Siemens apparatuur; vaatwasser, combi magnetron, oven, koel- en vriescombinatie en een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.
In de keuken komt de tegelvloer weer terug. Naast veel kastwerk heeft de keuken ook een leuk zitje in de hoek en het eiland heeft een exclusief item, namelijk een build-in vitrinekast.
De hele woning is voorzien van nieuwe houten kozijnen met Jargo isolatieglas (HR++). Dit is isolatieglas met optimale zon- en geluidwerende eigenschappen die door de uitstekende isolatiewaarden duidelijk bijdraagt aan een verlaging van de energiekosten.
Naast de achterkamer gelegen een semi open kantoor/studeerruimte, welke met een glaswand toch voor de benodigde stilte kan zorgen indien gewenst.
Dit object heeft een kleurrijk karakter met een pallet van subtiele pastelkleuren met daartegenover de dynamiek van de antracieten separatie, de gemixte tegelvloer en de warme ”tan” tint in de gang.

Aan de achterzijde bevindt zich vanuit de openslaande deuren, een heerlijke tuin op het zuidoosten, welke veel rust (en groen) biedt in een stadse omgeving.
De tuin is bewust voor een groot deel groen gehouden met nieuwe graszoden en een beukhaag als scheiding met de buren aan de linkerzijde.
Met tegels is er een terras gecreëerd, welke ruimte biedt voor een zithoek. In de achtergevel komt de antraciet kleur weer terug, met drie buitenlampjes voor een fijn sfeerlicht in de avond.

Op de parterre is een goed formaat slaapkamer, de eerste badkamer welke is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, badmeubel met 2 Solid Surface waskommen en twee verlichte spiegels. Tevens is er voor een warme handdoek een designradiator, alle wandkranen en inbouwdouche set is van geborsteld messing.
Tenslotte is er onder de trap het separate toilet van de begane grond.

Op de eerste en tweede verdieping zijn er hetzelfde formaat slaapkamers als de Master bedroom op begane grond, tenslotte is er op de derde verdieping de technische ruimte, waar de wasmachine aansluiting en de nieuwe HR ketel zich bevinden. Op deze verdieping is ook de tweede badkamer gelegen, welke is voorzien van een vrijstaand Solid Surface bad, een badmeubel met twee Solid Surface waskommen en spiegels en een toilet. Ook deze badkamer heeft een elektrische vloerverwarming.

– Geïsoleerde schil
– Kruipruimte geïsoleerd met EPS vlokken
– Elektra installatie geheel vernieuwd en een verhoogde capaciteit toegevoegd
– Volledig nieuwe houten kozijnen met HR++ glas
– Al het leidingwerk is vernieuwd
– Het dak is volledig vernieuwd
– Nieuwe luxe keuken met alle gewenste inbouw apparatuur van Siemens
– Nieuwe vloeren
– Nieuwe zuinige HR combiketel i.c.m. een geheel nieuw centraal verwarmingssysteem

De woning wordt opgeleverd met de Cattenburg Standaard
 een woning die klaar is voor de toekomst

Prijs
op aanvraag
Status
Verkocht
Woningtype
Parterre met tussenopbouw
Bouwjaar
1904
Oppervlakte
c. 141 m²
Kamers
6
Slaapkamers
3
Badkamers
2
Ligging
Duinoord
Buitenruimte
51 m² tuin Zuidoosten

Contact opnemen

Heeft u interesse in een woning, wilt u meer informatie of een bezichtiging inplannen?
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 06 244 7 22 27 of middels onderstaand contactformulier

Zoekopdracht

Maak uw persoonlijke zoekopdracht

Komt u steeds maar niet de juiste woning tegen? Wij kunnen u helpen!